Dag 5, de eerste werkweek zit er op.

Hallo trouwe volgers,

De eerste werkweek zit er al weer op, er is veel gebeurt! De groep van Los Altos is echt zo trots als een pauw en als je de foto`s ziet snap je dat best. Bram is helemaal ingeburgerd bij de overkanters en Jan d H wil met niemand anders meer werken.

Goed bezig Bram!

Goed bezig Bram!

Wat een resultaat!

Wat een resultaat!

Een van de meisjes die in het huisje komt wonen, kwam met een foto van Henk (Don Enrique)  aan die we boven de deur hebben opgehangen. Ontroerend! Zo worden we dagelijks wel aan Henk herinnerd.

In herinnering

In herinnering

Casa 6 /11 schiet ook lekker op, Martin heeft er flink de wind onder! De ruwbouw is zo goed als klaar, de aftimmerploeg kan er maandag in. Het laswerk is ook zo goed als klaar. Al met al een heel bouwwerk met 2 buitendeuren, 4 binnendeuren, 4 raamkozijnen en 5 kamers. Er is nog wat te doen……..

Martin in het vlechtwerk

Martin in het vlechtwerk

Ruwbouw bijna klaar

Ruwbouw bijna klaar

Heel bouwwerk

Heel bouwwerk

Casa 5, de blokken worden gemetseld, specialiteit van Adriaan die overigens nog bezoek kreeg van zijn naamgenoot.

Casa 5 gaat ook door

Casa 5 gaat ook door

Kleine Adriaan

Kleine Adriaan

Casa 9 is ook gereed voor plaatwerk. De muur aan de erfgrens wordt altijd volledig gemetseld voor veiligheid. In het raam komen nog spijlen tegen ongewenste indringers.

Casa 9 de hoogte in

Casa 9 de hoogte in

En wat we verder nog willen melden….

 • We gaan een extra huisje bouwen!!! Vandaag de balans opgemaakt, zowel financieel als praktisch en vervolgens geïnventariseerd waar eventueel nog een extra huis gebouwd zou kunnen worden. Dit besproken in de groep, wat met veel enthousiasme is ontvangen. Vervolgens de familie geïnformeerd, dat was dankbaar werk! Maandag middag hopen we daar ook aan de slag te gaan. Het is een huisje wat geselecteerd was voor bouwgroep Goes voor deze zomer. Hiervoor kan dus weer een nieuwe geselecteerd worden. Het is Casa 13, krijgt 2 kamers voor 4 kinderen, mooi dat we dit nog mogen doen.
 • Ja beste bloggers, dit is nou Loïs. Wie wil er nou niet met die schatjes op de foto….
 • Héhé, toch gelukt

  Héhé, toch gelukt

 • Morgen hebben we vrij en gaan we er op uit. We gaan naar 2 verschillende bestemmingen. Jan B, Adrie, John Verhaar en Arie gaan met Hannie naar Playa el Coco. Dat is de plaats aan de oceaan waar Henk verdronken is. We gaan met de auto van Henk, het zal een dag met veel emoties worden, wel heel mooi dat we dit met Hannie kunnen doen.
 • De anderen gaan naar het vulcaanmeer om daar heerlijk een dag te zwemmen en te rusten. Hard nodig na zo’n week buffelen.
 • Zondag hopen we naar een dienst te gaan in Tipitapa, één van de 3 gemeentes hier.
 • Volgende week woensdagmiddag is er weer een grote sportmiddag gepland met de jeugd van de gemeente.
 • Zaterdag en zondag blijft het misschien wel heel stil op de blog, ook daarin hebben we natuurlijk even rust nodig…….. Reacties zijn altijd welkom want die worden druk gelezen……
Avondritueel

Avondritueel

Weet dat we het hier heel goed hebben met elkaar, het is gezellig, we horen af en toe vuurwerk, we doen `s avonds een spelletje, we hebben een warme douche, we hebben nog geen zieken gehad, we helpen elkaar, we hebben een gezamenlijk doel, we mogen een extra huisje bouwen en we mogen een licht zijn! God is goed!!

Een hartelijke groet van ons allen.

 

29 reacties op “Dag 5, de eerste werkweek zit er op.

 1. Goedemorgen allemaal, wat een werk mogen jullie met elkaar verrichten! Bijzonder om deze mensen en kinderen te helpen aan een mooi nieuw huis waar ze als gezin mogen wonen!! Ach wat is mini-Adriaantje al een stoere kerel aan het worden, pracht mannetje. Hij mag komen logeren hoor!! Je hebt hem toch wel even vastgehouden Aad en gekroeld met hem?? Een fijne dag met elkaar, pas goed op en kijk uit. Jan B en de anderen die met Hannie mee gaan, sterkte en zie vooral op God, Die troost en sterkte geeft. We wensen jullie ook Gods rijke zegen toe in de diensten van zondag en groetjes van moeder simons en de hele familie

 2. Dat zijn mooie berichten! Fijn dat jullie zelfs voor lopen op het schema en zo nog in staat zijn een extra huisje te bouwen!
  Gel grappig op jullie eerst foto van het blauwe huisje dat zowel pa (Jan dH) als Jan G zich schuil willen houden, maar ja we zien ze wel staan hoor
  Geniet van jullie weekend dan kunnen jullie er volgende week weer fris tegenaan.
  Ook voor de mensen die met Hannie meegaan en voor Hannie zelf veel sterkte.
  Veel lieve groetjes vanuit Belgie

  Enne jullie hoeven je niet te haasten om hier in de sneeuw te komen spelen, want er licht niets meer….

 3. Ha lieve papa en alle anderen ,
  Fijn om weer het verslag te lezen en de plaatjes te zien. Leuk papa dat u er weer op staat. En u werkt weer heel hard (lazen wij) net als altijd! Super!
  Smaakt het eten nog een beetje? Wij hebben gisteren spek met peren gegeten. Echt iets heel anders dan kip met rijst of rijst met kip. Maar wel erg lekker.
  Voor vandaag weer een hele leuke dag en veel zwemplezier hoor. Wij moeten er nu niet aan denken. Het is koud en af en toe een hagelbuitje!
  Lieve groetjes van Matthias, Fabian, Jesper, Annemijn en mama.

 4. Beste allemaal, Ik wens u Gods zegen met het bouwen van (mooie) huizen.
  Wat leuk en fijn dat jullie een extra huis gaan bouwen.
  Groetjes van Matthias.

 5. Goedemorgen /avond allemaal!
  Mooi enthousiaste verhalen.
  Gaaf dat het bouwen zo lekkere vorderingen maakt.
  Mooi kadotje die extra woning, we kunnen begrijpen dat ze daar blij mee zijn.

  Geniet dit weekend van de rust, natuur en mooie momenten met elkaar.
  Ook de herinneringen die opgedaan worden ,fijn dat te mogen doen en wijsheid daarbij.
  Morgen een gezegende dienst gewenst in Tipitapa.

 6. Ha nica gangers,

  Zo wat hebben jullie in een week tijd al een berg werk verzet! Super om door jullie verhalen en foto’s op de hoogte te blijven van de vooruitgang.
  Brammetje wel handig zo’n haan als wekker, kan je die niet op je nachtkastje zetten?
  We zien dat je er enorm van geniet!
  En geniet even van je dagje rust en zwemmen. We hopen van het weekend even met je te skypen:)
  Doe iedereen de groetjes daar!

  Veel liefs van de verheijtjes en met name je allerliefste nichtje Mare ♡

 7. Hallo Allemaal in Nica.

  Wat een werk is er gedaan deze week mooi om te zien, en fijn dat er tijd en geld is voor nog een huisje.
  Lois wil je dit twee schatjes van ons wel erg verwennen en een dikke knuffel geven van ons! leuk dat we ze even konden zien zo op de foto.

  Voor Hannie en de gene die met haar mee gaan veel sterkte toegewenst.
  voor zondag een goede dienst en rust lekker uit.

  Nog even voor Aad
  Volgens wim gaat het goed komen met die vuurpijlen want hij is tenslotte hier en niet bij jullie dus we hebben er vertrouwen in dat het goed gaat maar pas wel op allemaal je weet maar nooit!!!!!!( maar stilletjes had hij liever daar geweest)

  allemaal de hartelijke groeten uit Berkenwoude en ja werken met de overkanters is altijd goed hoor haha.

  Wim en Ria

 8. Lieve ome Aad,
  Wat een mooi werk doet u toch! Het eerste wat Ruben smorgens zegt als hij wakker is, is huissie ome Aad kijken. Erg leuk! En wat een sgatje die kleine Aad! We zullen u missen morgen bij oma.
  Veel succes en geniet van het vrije weekend!
  Liefs Lois en Ruben

 9. Hallo allemaal,

  Ziet erg goed uit en wat werken jullie toch hard. Fijn dat er nog een extra huis gebouwd kan worden. Geef die kinderen in los altos maar een dikke knuffel van ons. Aad wat een leuke foto van jou en mini adriaantje!! Fijn weekend met elkaar en geniet van de rust:)

 10. Hallo daar!
  Zooo jullie zijn echt weer goed bezig zeg, dat gaat als een speer! Fijn hoor en ook dat jullie het als groep zo goed en gezellig hebben! We zitten nog wel een beetje uit te kijken naar een mooie actiefoto van (o)pa Adrie…
  Geniet van jullie weekend en ga zo door! Groetjes Jaap, Marjan, Nathan, Thirza en Deborah

 11. Zo, jullie gaan inderdaad als een speer zeg, wat fijn dat jullie nog een extra huisje kunnen bouwen. Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag , geniet ff lekker van de rust. Adrie en de anderen die met Hannie naar de plek gaan waar Henk is verdronken wens ik sterkte en ook een mooie ervaring toe met elkaar.
  Een hele goede en gezegende zondag toegewenst en een hartelijke groet en liefs uit een koud Nieuw-Lekkerland.

  • Nog eens goed moeten kijken, niet meteen herkend op zijn rug , maar ik zie dat Adrie op een voetstuk staat, Zelfs op grote, maar niet op eenzame, hoogte gekomen is. Ik zie wel dat weer aan het genieten ben.

 12. Hallo wereldreizigers, Wat een resultaat!
  Woensdag de eerste gelegd, donderdag pannenbier, vrijdag wind en waterdicht en zaterdag uitvegen en dan kan de stoffeerder er al in.
  Die snelheid van bouwen kunnen we hier niet. Het duurt hier wel iets langer.
  Gezien de kleur van het huisje, zal het een baken in de wijk kunnen worden. En elke keer als ze naar binnen gaan, zullen ze eerbiedig bukken voor Henk. Omdat de mensen niet zo erg lang zijn, had de deur misschien nog iets lager gemaakt moeten worden.
  Willen jullie ook eens een foto maken waar de hele wijk en alle huisjes op staan?
  Ook nu de 2 onder 1 kap al zo ver gevorderd is, snap ik wel dat jullie de uitdaging aangegaan zijn om nog een huis te bouwen. Ga zo door!
  Laat het land der zuchten, het land van bloed, zweet en tranen, nu door de tranen heen “HET LICHT” mogen zien.
  Jullie mogen daarbij tot een hand en een voet zijn. Ze hebben zo naar jullie overkomst uitgekeken en willen ze van jullie leren.
  Laten wij dan van hen leren, dat je ook in alle eenvoud tevreden kan zijn.
  Fijn dat Lois ook uit de koffer is gekomen.
  Fijn dat Aad² herenigd zijn, al lijkt het op de ene foto wel of hij aan het passsen is of junior daar zou passen. Zou hij daar blijven?
  Fijn dat Martin weer kon vlechten. Misschien dit weekend met de scoubidou touwtjes verder oefenen?
  Fijn dat Arie mee is om te lassen. (en de rest)
  Fijn dat we Kees ook weer eens op de foto gezien hebben. Maar waar is Jeanine? Kom uit de schaduw!
  Fijn dat we Jan B. in de voor hem vertrouwde omgeving zien. Vrouwen.
  Fijn dat ook Vincent zijn draai gevonden heeft, nu hij zijn eigen kloffie aan getrokken heeft.
  Nu weer ff serieus. Fijn weekend ook al scheiden de wegen op zaterdag, goede zondag onder het woord in Tipitapa en een gezellig weekend met elkaar.
  Groetjes van Piet.
  P.S. Nu moet ik eerst mijn kiprollade op gaan eten, anders word tie koud. Jazeker, we eten lekker buiten. 

 13. Hallo
  Zo daar wordt gewerkt zeg ,jullie gaan als een speer
  Zo snel kunnen ze het hier niet
  Daar wel,,, maar de eisen liggen er ook wel anders ,,een arbo wet is er waarschijnlijk niet ,,die zou niet Alles goed keuren
  Maar dat huis met die mooie blauwe kleur is klaar ,, om trots op te zijn ..
  genieten jullie van de vrije dag ,,en doe weer nieuwe energie op voor de komende week
  een goede en de gezegende zondag
  groet Elly

 14. Wat ziet dat er allemaal mooi uit, Super hoor!!
  Ja Jan van mij en Jan van mijn zussie en Kees de M en Bram ik zie dat jullie staan te glimmmen!!
  Ook al het andere ziet er toppy uit maar dat komt natuurlijk door de goede zorgen van Janine en Lois en de kookkunst van Clara!!!
  Voor de groep die met Hannie meegaat veel sterkte en vvor de rest geniet van alle mooie dingen.
  Liefs Bets.

 15. Hallo allemaal,
  Wat zijn jullie goed bezig zeg! Echt toppie om te zien en te lezen hoe goed het gaat! Fijn dat het onderling ook zo klikt en dat jullie het gezellig hebben met elkaar. Mooi om te zien dat Henk zo voortleeft in de harten van de mensen daar.
  Sterkte vandaag als jullie naar de plek gaan waar het is gebeurd! En de andere groep, geniet van de mooie plekjes daar! het is jullie van harte gegund om lekker even uit te rusten! Leuk om even een foto van Loïs te zien maar ik herkende haar bijna niet! Fijn weekeind zo met elkaar en we kijken uit naar de volgende foto’s! Veel liefs van ons en een hele dikke zoen voor Arie! XXXXX

 16. We kijken met grote ver- en bewondering naar jullie vorderingen, Geweldig!
  Fijn om te lezen dat alles goed verloopt; ook onderling. Nu even afstand nemen
  en bijkomen. Fijne dag morgen, maar ook wel een moeilijke…..
  Verder: een goede zondag!
  Hartelijke groet aan allen uit Nieuw-Lekkerland.

 17. Hoi hoi,

  Bedankt weer voor jullie info….echt super leuk om te volgen. Het ziet er deze keer wel uit alsof het snel en heel goed gaat. Mooi, nu weet ik ook wie Loïs is. Pracht mens en zo mooi met die Nica kids…echt een prachtige foto.
  Nou voor deze dag is er wel verschil in de beleving denk ik maar ik weet bijna zeker dat er een goede uitwisseling van ervaringen zal zijn.
  Jan van mij en Jan en Kees en volgens mij nog 1 maar dat weet ik niet zeker. Wat een prachtig huis…..ziet er heel mooi uit.
  Martin je kijkt zo ernstig….ik hoop dat het lukt wat je bedenkt…Het ziet er moeilijker uit als pannenkoeken bakken.
  Adriaan en kleine Adriaan….wat prachtig…twee van die mooie mannen die zover van elkaar leven en nu even zo dicht bij elkaar….Mooi!
  He Jeanine ik zie je niet, ben je incognito? Ik wil ook wel jouw activiteiten zien. Lijkt me heel leuk……of wil je niet op de foto? Mag ook hoor!!!
  O de Dorcas spelletjes doen het goed zie ik. Twee blij jullie met de spelen en Dorcas met de verkoop.
  Een blijmoedige foto van Henk…..het is voor de mensen daar echt een man die betekenis heeft gegeven aan hun leven, op zijn eigen unieke manier. Een prachtige foto en een heel mooi en bijzonder gebaar.

  Nou geniet van de rust en de heerlijke temperatuur….hier sneeuw, hagel en koud…winterweer maar schaatsen op natuurijs is nog niet mogelijk…dus blijf maar lekker daar.

  Voor morgen een goede zondag met elkaar en ik hoop ook met fijne ontmoetingen met bekende en nieuwe mensen. Liefs mij voor mijn Jan en natuurlijk ook voor iedereen. gr

 18. Hoi!

  Zo de eerst werkweek er weer op.. In een paar dagen veel gedaan!!
  Hebben jullie het riool ook aangelegd in de wijk?? Op de eerste foto ziet het er al aardig uit..
  Een mooi huisje in Los Altos! Leuk dat jullie daar weer heen zijn gegaan.. Nog bekenden van de vorige keer?? Het wisselt nog weleens..
  Bijzonder dat de mensen daar Henk op die manier ook herdenken..

  Lekker dat jullie de komende dagen even niet hoeven te werken.. Zaterdag even lekker poedelen en het zweet eraf spoelen..
  Bijzonder om terug te gaan naar de plek waar Henk is verdronken.. Sterkte!

  Ik ben vanmiddag met Eline bij Piet z’n nieuwe auto wezen kijken.. Erg mooi! Jesse vroeg steeds wanneer tante naar huis ging.. Ik zat op de bestuurdersstoel, zijn plekkie.. 😉

  Nou fijn weekend, we wachten het volgende verhaaltje af!

  Love you!

  Ps. We hebben nog niets gehoord of gekraakte stoelpoten… Werken jullie zo hard dat de kilo’s eraf zijn gevlogen of zijn er betere stoelen aangeschaft?? 😉

 19. Fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat.
  Heel leuk om elke dag wat van jullie te lezen en foto”s te kijken.
  Zover weg en dan toch even dichtbij.
  Vince wat heerlijk dat je koffer er weer is.
  Eigen spullen zijn toch maar goud waard.
  Heel veel kracht en gezondheid toegewenst,voor de komende week.
  Een goede zondag en de hartelijke groeten aan iedereen
  van ons allemaaal

 20. Heeee Lolo,

  Wat leuk om je te zien!
  Wat heb je mooie lokken!
  Echt HariLo!!! Haha…
  Veel plezier hè, daar…

  Groetjes Bart en Wil

 21. Hoihoi daar!
  Jullie zijn echt goed bezig, keigoed zelfs! Het is alleen wel een beetje jammer dat Jeanine nergens te bekennen is. We verwachten nu wel snel een foto van haar Een heel fijn relax weekend toegewenst en geniet ervan met elkaar!
  Liefs Sander en Nelleke.

 22. Wat een positief verslag! Goed bezig met elkaar, erg leuk om te lezen. Fijn weekend met elkaar toegewenst, en succes in de komende werkweek. Liefs uit Krimpen een bedankt voor de “FaceTime”! 🙂

 23. Hallo allemaal, Jan al even gesproken over gisteren. Indrukwekkend geweest begreep ik. Er zullen veel herinneringen boven zijn gekomen. Fijn dat jullie dit zo met Hannie kunnen delen vooral nu Esther er niet bij is.
  Mooi ook om te zien die foto van Henk bij de mensen thuis.
  Met weemoed denk ik aan vorige winter toen we hem daar zo bezig zagen met de mensen daar. Wij missen hem heel erg maar de mensen in Nica zullen hem nog veel meer missen.
  Ik wens jullie een goede dienst in Tipi tappa. Wie is de tolk daar? of is er geen tolk.
  Toch goed om samen te zijn als gemeente van God. Hem zij de dank voor alle mooie dingen die er toch weer gebeuren.
  Veel liefs, Truus

 24. Wat leuk om jullie te kunnen volgen via deze blog. Veel werkplezier ook deze week met elkaar toegewenst. JEANINE, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, het is niet de eerste keer dat je er hier met je verjaardag tussenuit piept en dit gewoon even ga vieren in Nica. Samen met Kees en de rest van de groep een fijne verjaardag toegewenst. Liefs van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.