De vergunning

Beste lezers,

De start van deze dag stond in het teken van “de vergunning”. Vanmorgen tegen zessen allemaal weer op en 6.15 aan tafel. De één ruim voor zessen die de koffie aan zet en de ander 6:14 na enige aanmoediging. Het busje staat er altijd kwart voor 7, met onze eigen chauffeur Mario, super geregeld! Na een klein uurtje zijn we dan op de bouw in Managua waar we beginnen met de dagopening, die we beurtelings verzorgen. Dus de ene keer in het Spaans en de andere keer in het Nederlands. Vanmorgen gedeeld uit Psalm 119, de blijheid van David over de goede regels voor het leven die Gods ons geeft. Hij heeft 176 verzen nodig om die blijheid onder woorden te brengen! Best indrukwekkend en mooi. (we hebben ze niet allemaal gelezen hoor😉)  Zoals jullie weten zaten we op een vergunning te wachten voor het werk. (ja het wordt hier steeds officiëler)  Het bericht was dat de fundatie giga aangepast moest worden zodat alle voorbereidingen van de vorige dag voor niets waren. Tevens mochten we niet verder met de bouw, eerst moest de inspectie langs komen. Dat was best even schakelen want niemand wist hoe dit verder zou gaan lopen en we konden niet verder met het werk. We hebben heel snel een aantal onderhouds werkzaamheden besproken als alternatief en vervolgens hebben we gebeden voor een veilige dag en heel specifiek gebeden voor een vlotte afwikkeling van de vergunning. Rolan (leider van Nica bouwers) heeft dit in het Spaans gedaan om het ook met de locals te delen. Daarna ging iedereen vol goede moed aan de slag met alternatieve werkzaamheden. Een dikke pluim voor de flexibiliteit van de groep! Geen gemor maar vrolijk aan de slag, echt top! Tegen 10 uur zagen we een aantal mannen op de bouw komen. John liep met ze mee en wij gingen inmiddels koffie drinken. Na 10 minuten zijn de inspecteurs vertrokken en komt John verslag doen. De aanvraag is goedgekeurd, alle tekeningen zijn goed en alles mag gebouwd worden volgens de tekening! Ze hadden een goede indruk van de situatie en we zouden eind van de dag de vergunning al op mogen halen. Dat betekende : Alle voorbereidingen waren goed en we konden direct verder met de fundatie zoals gepland.  Echt supergaaf nieuws en zo`n bemoediging voor iedereen! We hadden om 8 uur gebeden voor vergunning en 2 uur later is alles rond, tegen alle verwachtingen in. God is groot! We zijn heerlijk aan de slag gegaan en vanmiddag hebben we alle poeren gestort. Het fundament staat, zullen we maar zeggen! We kunnen nu gewoon volop vooruit en iedereen begint zijn draai wel te vinden. Als groep hebben we het goed met elkaar. Best gaaf om te zien hoe snel iedereen zich aan past. Veel vertrouwen in de voortgang van het geheel. Na een reis Nicaragua weet je in ieder geval:

– Dat het nooit is zoals je denkt dat het is.

– Dat je rijst met kip of kip met rijst gaat waarderen.

– Wat vijfduizenden is.

– Dat koud douchen best lekker kan zijn.

– Dat God overal is.

Hasta Manjana!

 

IMG_0974 IMG_0976

P1060632 P1060634

P1060635 P1060637

P1060638 P1060641

P1060645 P1060664

P1060650 P1060655

P1060671

10 reacties op “De vergunning

 1. Buenos dias,

  Wat een geweldig verhaal om te lezen zeg! Vooral de grootheid van onze God die jullie meemaken is voor ons als thuisblijvers een grote bemoediging!
  Super om te lezen ook dat het onderling zo goed gaat en dat iedereen z’n draai/plekje gevonden heeft!

  Nog 1 dag hard werken en dan heerlijk genieten van het weekend…

  Adios,
  Ricklovers

 2. Wat een bijzonder verhaal. En wat een bijzondere, machtige God hebben wij . Geweldig om dat zo mee te maken. En ook de omschrijving van het groepsgevoel dat er(nu al) bij jullie is. Prachtig!!
  Heel veel (klus) succes voor dag 4.

  Groet, Johan en Janna.

 3. Wat gaaf om te lezen, hoe die vergunning rond is gekomen!! En voorwerk ook nog eens goedgekeurd! Heerlijk!! Op vrijdag hebben jullie mss wel klein feestje als Joran jarig is… Gefeliciteerd, lieve Joor!! Ik geloof dat ik wel weet wat je verjaardagsmenu zal zijn vanavond… Lekkere kip…
  Laat je je maar verrassen door Carolien

 4. Ik lees dat Joran vandaag jarig is. Van harte gefeliciteerd. Laat deze dag zo ver van huis ook vooral fijn en gezellig zijn. Ik begrijp dat het menu van vandaag al vaststaat, masr misschien krijg je er patatos fritos bij. Mooi dat het fundament voor het geboue goedgekeurd werd en ook de vergunning al zo snel geregeld kon worden. Geweldig. Gelukkig hebben wij geen goedkeuring nodig om ons fundament in Christus te mogen leggen. Hij heeft dat allang gereed en mogen wij bouwen op Zijn liefde. Heel veel zegen voor de dag van vandaag.

 5. Geweldig om te lezen en te zien hoe het gaat. Jullie zijn een prachtig team zo!
  Fijn weekend met elkaar!
  Groetjes
  Jpo

 6. Fijn om te lezen dat de eenheid in de groep zo aanwezig is, (de foto’s laten dit ook duidelijk zien) maar kan ook niet anders als YHWH met jullie mee wandelt. Heb een goede tijd met elkaar in verbondenheid met YHWH.
  een hartelijke groet vanuit Katwijk.

 7. Beste bouwers
  Wat fijn jullie verhaal te lezen. Fijn dat alles goed gekomen is met de vergunningen . Nu lekker aan het bouwen . Werkze en veel werkplezier met elkaar . Groetjes

 8. Lekker bezig hoor met z’n alle! Ziet er goed uit! Fijn dat het zo snel ging met de vergunning. Heel veel succes vandaag nog met werken. Daarna lekker genieten van het weekend. Kom maar weer snel terug hoor pap en Im, this hier een beetje stilletjes. Love you!

 9. Shalom lieve luitjes,
  Erg leuk om jullie zo te volgen!
  Succes iedereen!
  Wat heerlijk weertje hebben jullie…
  Groetjes van Gijs, jacqueline, William en Niek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.