Weekend 20 en 21 februari 2016

Goedemorgen,

Hier eindelijk weer een bericht van ons. Gisteravond waren we pas tegen elf uur terug, na een zeer geslaagde ontspanningsdag. ‘s Ochtends liep om half 6 de wekker af, zodat we om 6 uur met een busje konden vertrekken naar Semoto. Het vertrek verliep in de regen. Onderweg zagen we veel nieuwe dingen, zoals rijstvelden, tabaksplantages, droogschuren voor de tabaksbladeren en stenenbakkerijen. Na enkele tussenstops kwamen we, na een reis van 250 kilometer, om half 12 op de plek van bestemming aan. Adri had voor zichzelf besloten om niet mee de kloof in te gaan, vanwege het water in de kloof en heeft zich prima vermaakt bij het vertrekpunt van de tour. Semoto is een bijzonder mooie kloof in de bergen dicht tegen de grens met Honduras aan. De kloof is op een natuurlijke wijze ontstaan, doordat de zachtere delen van de rotsen door het water weggesleten zijn. Het is een plek die tot 2004 nog onontdekt was en in het verre noorden van Nicaragua ligt. De tour ging onder leiding van een gids met 2 assistenten. Deze hadden beide een waterdichte tas waar alle belangrijke apparatuur in vervoerd werd. Het eerste gedeelte werden we met de bus vervoerd,  daarna moesten we te voet verder. Het pad ging eerst flink omhoog, waarna we af moesten dalen naar het water. Dit ging al over rotsen en stenen. Door deze kloof ga je soms tot aan je knieën door het water over spekgladde kleien, soms moet je stukken zwemmen, dan weer over de rotsen klauteren en een stukje varen met een bootje. Sommige delen van het water zijn wel tot 30 meter diep, zodat we daar van de rotsen af konden duiken. Zelfs Mieke ontkwam er niet aan m het water in te gaan. De waaghalzen van de groep, Adwin, Kees, Suzanne en Johan, sprongen van de metershoge rotsen af. 1 van de assistenten overtrof hen allemaal nog door veel hoger te gaan en de gids maakte zelfs een salto achterover het water in. Onze gids vertelde tijdens de tour vele bijzonderheden van de kloof. Zo is hij op sommige plaatsen wel 300 meter in de rotsen ingesleten. In de regentijd staat het water wel 25 meter hoger en is de kloof onbegaanbaar. Niet voor iedereen was het even makkelijk om zijn weg te vinden, maar we hielpen elkaar waar het nodig was. Zo werd Jan v.d.B. als een Walrus op het droge getrokken. Na vele mooie indrukken van de overweldigende natuur, kwamen we weer bij het vertrekpunt aan, waar Adri op ons zat te wachten.

Terug naar huis hebben we onderweg nog een heerlijk hapje gegeten. Dat was een restaurant langs de Pan-American Highway.(Dit is een weg, of beter een netwerk van wegen, die de uiteinden van de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt) De weg liep, waar we zaten, vrij steil omlaag, waardoor de vele grote Amerikaanse trucks met groot kabaal langskwamen. (we dachten meteen aan ome Joh!)  Onderweg naar huis hebben sommige de dag nog eens in hun dromen herbeleeft.

Zondag: Na heerlijk uitgeslapen te hebben, zijn we om 10 uur gezamenlijk naar de kerk in Masaya gegaan, waar Ds. Minderhoud voorging. Zijn preek ging over de storm op het meer, waarbij de discipelen dachten dat er een spook naar hen toekwam, maar het blijkt hun Meester te zijn. Waarna Petrus vraagt om naar Hem over het water te mogen komen. We kunnen meerdere zaken leren uit deze geschiedenis. Zo vertelde de dominee dat het opmerkelijk is dat Jezus, na alle drukte en het volk weggestuurd had, eerst de stilte opzocht om in afzondering te bidden. Dit vertaalde hij naar ieders drukke bestaan, want hoeveel tijd nemen wij om ons af te zonderen om in contact te komen met onze Schepper? Door de spookverschijning en de storm tegen te hebben, leek alles tegen te zitten. Zo kan het ook bij ons zijn, dat er dingen gebeuren, waarbij alles in ons werk en leven tegen lijkt te zitten. Verliezen we dan net als de discipelen het vertrouwen in Jezus. Jezus is de eerste die ons weer opzoekt. Petrus vraagt meteen om naar Hem toe te mogen komen, maar ziet direct weer op de omstandigheden en verliest het vertrouwen en word bevreesd. En weer is Jezus daar om te kunnen redden, ondanks zijn ongeloof.  Dit is ook weer een les voor ons. Hierbij vraagt de dominee, aan ons, ;”hoe dit is bij ons”? Na de dienst hebben we ons voorgesteld aan een vertegenwoordiger van Woord en Daad, die ook in de dienst aanwezig was.

Morgen hopen we weer een werkverslag op de site te kunnen zetten. Met z’n alle naar Managua om de wanden te gaan plaatsen.

DSC_0279 (1024x680)     DSC_0276 (1024x680)

20160220_121836 (768x1024)      20160220_123533 (768x1024)

DSC_0289 (1024x680)      DSC_0297 (1024x680)

20160220_125030 (768x1024)      20160220_133734 (768x1024)

DSC_0304 (1024x680)      DSC_0314 (1024x672)

DSC_0334 (1024x680)      DSC_0320 (1024x680)

 

DSC_0341 (680x1024)      DSC_0338 (1024x680)

DSC_0343 (1024x680)      DSC00693 (1024x683)

 

33 reacties op “Weekend 20 en 21 februari 2016

 1. Ha die Miek en alle andere !!! Leuk weer om het verslag te kunnen lezen ! Ik dacht gisteren even …. Het internet zal er wel uit liggen !!!! Maar …… Logisch als jullie zo,n dag met zoveel kilometers achter de rug hebben ,dan ben je niet vroeg thuis . Dan verlang je wel naar je bed …Hoewel sommige onderweg al aan het dromen bezig waren ! Dat lijkt me wel logisch na zo,n fantastische ,en een vermoeiende dag !! Wat een prachtige uitleg ! ! Het lijkt net of ik zelf mee ben geweest . Superrrrrrr mooie foto,s !!! Met Veel Lopen,klimmen ,zwemmen ……….pffffff en veel gezien . Mieke voorop ( follow de leader !) Nou Miek , bewijs is er …….. Foto van je in het water !! Ja …je moest wel , want anders kwam je er niet ! Wat zal het een stap voor je geweest zijn MIEK !! Hi hi . En die klap hoorde ik zelfs ,dat die Jan vd B op het droge getrokken werd !! En dan de preek van Ds Minderhoud over de storm op het meer !! Mooie preek ( met veel inhoud ) Kunnen we zeker iedere dag van leren . Nou lieve mensen rust nog even uit , voordat jullie nieuwe week van hard werken weer begint !!! STERKTE,EN HEEL VEEL SUCCES allemaal .

 2. Fijn om vanmorgen vroeg weer een update van jullie belevenissen te krijgen!
  Wat een spannende uitstap! Mooie beelden van de kloof en ook van jullie als groep zo op ontspanning!
  Hoewel…. Half 6 op en pas rond 11 uur terug, dat is best een lange dag (maar ik denk dat er hier en daar wel eens gesnurkt werd onderweg!)
  Veel succes als jullie vandaag weer aan t werk gaan, hopelijk mag alles vlot verlopen!
  Veel liefs van ons allemaal!

 3. Miekeeee,

  Wat leuk om ff wat te lezen en mooie foto’s te zien! Ik zit gezellig in de nacht en dacht nu ff de site opsporen en…..gevonden! Goed om te lezen dat jullie genieten daar! Zegen voor jullie allemaal de komende week!

  Groeten van Wilma

 4. Goedemorgen allemaal, gelukkig weer een bericht en wat voor bericht! En wat voor foto,s! Je zou bijna denken dat jullie dit dagelijks doen zo ontspannen en fit jullie daar staan. Geweldig Mieke, je zwemvessie aan en gaan!! Kees en Piet kijken wel iets benauwder maar die hebben daar ook de leeftijd naar! Ja Gods schepping is prachtig!! En met de Gods woorden, vertolkt door Henk, mogen jullie weer bemoedigd en vertroost de werkweek in gaan. Een fijne dag met elkaar en groetjes van moeder simons

 5. Dag Wim, Ria en allemaal.

  Het was heel leuk om de afgelopen week jullie verslagen te lezen en de foto’s te zien.
  Ook wat jullie gemaakt en gedaan hebben.
  Ook deze laatste foto serie is fantastisch, dit zie je thuis niet!
  Nog een goede/fijne week toegewenst en tot ziens.
  Groet uit Berkenwoude.

 6. Goeie morgen allemaal,
  Fijn om weer wat te zien en te horen, ik dacht bijna die zitten nog vast in die kloof, Ha, ha……….
  Wat een prachtige foto,s en mijn Jan glimt helemaal zoiets is helemaal aan hem besteed!!!!!!!!!
  En dan zwager Jan, die had speciaal zijn GELE shirt aan getrokken!!
  En alle andere gezichten staan ook helemaal blij!!!!!!!!!!!!
  Ja en dan gisteren bij Henk in de kerk onder Gods woord waar iedereen weer door gesterkt en vol vertrouwen verder kan!!!!!!!!!!!!!!!!
  Voor vandaag weer veel suc6.
  Liefs Bets.

 7. goede morgen allemaal,

  t’ja we hadden het idee dat jullie idd nog in de kloof blijven hangen waren maar zo smal is die kloof helemaal niet. super mooi om te zien.

  fijn dat jullie zondag ook wel weer even je rust konden nemen.
  nu nog een weekje hart aan het werk en dan is het zo weer zaterdag.
  hier is het weer herfst geworden met gisteren avond storm en veel regen.

  we gaan nog even verder aan het werk rusten jullie nog maar even uit.
  tot morgen maar weer

  kus van Jarno en Sanne

 8. Hallo nica werkers
  Leuke foto’s dezen dagen en in het verslag zag ik dat het water 30 meter diep is. In zuid Holland niet hoor daar is het denk ik 4 meter diep.
  Groetjes van matthias

 9. Beste allemaal,
  Wat fijn om weer een bericht van jullie te lezen. Gisteren zaten we er toch een soort op te wachten. Wij zijn zo gewend om elke dag iets nieuws te lezen en te bekijken. Maar ja, wel begrijpelijk dat je na zo’n inspannende dag geen zin en tijd meer hebt om er aan te beginnen.
  Wat een mooie foto’s zeg. Heel bijzonder om daar te zijn.
  Nu, na de rustdag nog een paar dagen aan het werk.
  Veel succes weer met alles. Werkse!
  Groetjes uit Berkenwoude.

 10. Ola hard werkende bouwers,

  Wat doen jullie veel en wat is het daarna heerlijk om wat van het land te zien!! (rusten kan je dit volgens mij niet noemen?)

  Gezien alle opmerkingen gaat het heerlijk in de groep, ik zou zeggen nog even vasthouden deze week!!! Succes met alle laatste werkzaamheden, ik ben trouwens benieuwd wanneer jullie weer een verdieping op de verdiepingen mogen gaan maken 😉

  Shalom, Rick

 11. Hoi hoi,
  Zo dat was wel een prachtige dag denk ik. In het echt zal het wel mooier zijn dan op de foto’s en die zijn prachtig. Goed dat ik niet meeging ik vindt Adri heel wijs hahaha.
  Zondag ook een fijne dienst geweest veel bekende nog gezien? Hier was prof. Hoek. Ook een heerlijke dienst. Hij kan altijd zo mooi met woorden, verrassend over komen. “De Heere Jezus heeft het allemaal voor ons gedaan en Hij heeft het ons allemaal voorgedaan” Bijzonder indrukwekkend.
  Nou jullie gaan na de rust weer aan de slag. Hopelijk gaat het goed lukken met de wanden. Groetjes aan allen en veel liefs aan mijn Jan.XXXX

 12. Goedemorgen vanuit een druilerig en nat Papecity,
  Tjoh wat een avontuur in zo’n kloof zeg, lijkt wel een soort marathon met al die verschillende onderdelen.. (Bus, lopen, zwemmen..)
  Wel heel bijzonder om mee te maken!
  Heerlijk om even wat langer te liggen als normaal en te rusten vd werkweek en de reis van en naar de kloof!
  Ben altijd dankbaar dat we daar de zondag voor hebben!
  Succes vandaag met de wanden plaatsen in Managua, werkse weer!!
  ~XXX~
  ps; Suus, waar kijk jij naar toe samen met schoonpa van’t Land?

 13. hallo
  Wat een geweldige dag moet dat zijn geweest een zaterdag,prachtige foto,s gemaakt ,zodat ik er hier ook van kan meegenieten ,,echt super
  En dan zondag een gezegende dienst ,
  Inmiddels alweer maandag,en dan moeten jullie de handjes weer laten wapperen
  maar daar heb ik alle vertrouwen in dat jullie dat met plezier doen
  Mensen werk ze ,ik zie weer uit naar het maandag verslag
  Groet Elly

 14. dag tante Mieke
  ik ben Mark ik ben bij Oma en ik wil u een briefje schrijven .Dat was spannend in de kloof .Waar word u nu moeier van de kloof beklimmen of van werken?
  ik vond de fotos heel leuk liefs Mark
  ha Mieke Mark heeft zelf getypt. Arjan Breedveld heeft gisteren in de kerk een mooi getuigenis gegeven dat was zo byzonder liefs Pa en Ma xxxxxxxxxxx

 15. Hallo opa Jan d. H.
  Even een bijkomstigheid als je zaterdag thuiskomt moet je snel gaan slapen, want dan ga je s,avonds met je kleinzoon naar een voetbalwedstrijd.
  Leuk idee vindt je niet??
  Zeg Ria laat hem even een reactie geven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 16. Dag Wim, Ria en alle andere,

  Ziet er goed uit daar,
  Lekker genieten tussendoor !
  en niet al te bruin terug komen he !

  groeten uit Stolwijk

 17. hallo KEES,SUZAN,ADWIN,ADRIE JAN G JAN D H JAN VD B RIA, WIM JOHAN MIEKE en PIET
  zo te zien hebben jullie een leuke dag gehad zaterdag
  varen,zwemmen ,klimmen en klauteren lekker in een bussie slapen en nog heerlijk gegeten
  ik kan begrijpen dat je avonds geen zin meer had.maar…….
  was ik juist zondagmorgen heel vroeg wakker en dacht ik haal de i pad even naar boven en dan lekker in mn bed verslag lezen …helaas dat werd niks dus
  hoop dat jullie vandaag lekker werken met elkaar
  veel plezier en een lieve groet van …JEANINE

 18. Hoi

  Zo dat was een lekker weekend
  Dat kost misschien nog wel meer inspanning als werken!
  Heerlijk om tot rust te komen in de prachtige natuur.

  Werkse en we kijken weer uit naar het nieuwe verslag
  Sam zegt elke keer : opa oma pellen zoeken als hij de tablet ziet.

  Ps ma je komt toch wel weer terug hè
  Want zo te zien heb je wel veel vrienden
  Gemaakt daar

  Groeten uit lekkerkerk

  • Hallo Arnout en Danielle en Sam
   Niet bang zijn hoor ik kom wel terug hoor, maar als het vliegtuig niet vol is zou ik hem het liefst volstoppen met mijn nieuwe vriendjes en vriendinnen haha

   Vooral die uit Los Altos daar is het echt armoe er loopt een meisje wat je zo zou mee nemen maar eerst 4 keer in bad.

   Adios tot zaterdag.

 19. Hoi lief mrietje,wat een enge foto;s miek dat jullie dat echt ondernomen hebben ,dat was wel een heel spannende tocht volgens mij .Wat fijn he dat je ook weer geestelijk voedsel kreeg zondag, dan ga je weer vol goede moed de nieuwe week weer in . nou Miek doe nog even goed je best met de anderen , de week is zo weervoorbij. Een hele lieve groet van de suikerballetjes.

 20. Hallo, tante Mieke
  Fijn dat het zwemmen gelukt is hier is het er veeeeel te koud voor. ik heb nu vakantie alleen het heeft hier heel de dag geregent.
  Nog veel suc6 deze week !

  Groetjes neef Gert

 21. Hoi!

  Leuk verslag van de tour.. Dan hebben jullie ook nog een beetje kunnen ontspannen naast het harde werken..
  Mieke, moet je nu weer weken opwarmen na je zwempartij?? Gelukkig ben je in Nica en niet hier……
  Wim, wat was je stiekem iets aan het doen?? Op de foto kijk je wel een beetje betrapt.. hihi..

  Wel sexy hoor, die zwemvesten.. Sommige mensen staan ze echt enig.. De nieuwe mascottes voor Michelin banden..

  Goof heeft ook even je verslag gelezen..Hij sprong opeens op tafel.. Met 4 poten tegelijk..Hij vond het wel interessant, geloof ik..

  Vandaag zijn jullie weer hard aan de arbeid gegaan.. De tijd zal vast weer vliegen!!
  Voor mij gelukkig ook, want ik mis je wel een beetje hoor..

  Nou Ajuus de Parapluus..(Die hebben we hier wel nodig, trouwens)
  Alles is hier overigens nog rustig.. Lekker verlof..

  Love you!

 22. Wat een stoere belevenissen! Gelukkig alles nog heel en een mooie belevenis rijker. Veel succes deze week!

 23. He miek
  Schitterende foto s zeg!!
  Prachtig reisverslag weer. Vanavond is ma hier geweest dat was erg gezellig. Nog fijne dagen.
  Liefs van je zus anna

 24. Hey Pa Ad,Suus en de rest!
  Jullie beleven heel wat daar zeg! Leuk om te lezen en de foto’s te kijken. Ben idd benieuwd wat jullie zagen op die foto pa en suus??? Nou veel succes komende werkweek! Liefs van ons allemaal vanuit het druilerige nieuw lekkerland

 25. Hallo Mieke,

  Hoe gaat het met je?
  Wat een stoere foto’s zeg, lekker vakantie vieren!
  Werk ze, en suc7!!!!

  Hartelijke groetjes,
  Marthilde

 26. Het was erg leuk om zondag een dagje met jullie op te trekken! Veel zegen nog de komende dagen en een behouden thuisreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.