Waterproject | 2012

Waterproject in Chilamatillo ‘El Poso’ (De Wel)

Chilamatillo is een plattelandsdorpje, tien kilometer buiten Tipitapa.  Ds. Henk Minderhoud is bij deze gemeenschap betrokken geraakt. Eerst via het onderwijsprogramma van INDEF, daarna ook met het project “De rozen gaan bloeien”.  De bouwgroep Nieuw-Lekkerland 2012-1 was na Goes en Wemeldinge ( Ribbstyle bouwgroep) de derde groep die hier gewerkt heeft.

De gemeenschap van Chilamatillo is een arme gemeenschap, maar het is wel een gemeenschap die vooruit wil komen. De laatste jaren is, mede door het toedoen van het onderwijsprogramma, de maatschappelijke structuur versterkt. Waar voorheen hoofdzakelijk mensen in de leiding zaten die uit waren op eigen gewin, zijn er nu leiders naar voren gekomen die de gemeenschap echt willen dienen. De meesten van hen zijn vrouwen.

Het dorp heeft een eigen waterproject. Er is een boorput, met pomp en tank, als ook waterleiding naar de huizen aangelegd, maar door wanbeheer heeft het geheel jarenlang slecht gefunctioneerd. Dikwijls was er geen water en moesten de mensen het een eind verderop, op een boerderij gaan kopen. Er zijn nu andere mensen die leiding geven. Ze zorgen er voor dat er water is, dat de energierekening op tijd betaald wordt en dat de mensen maandelijks hun bijdrage betalen.

Om het waterproject verder te helpen en ook om het comité een duw in de rug te geven, heeft de bouwgroep Nieuw-Lekkerland de gemeenschap van Chilamatillo geholpen met de bouw van een kantoortje (van 3 bij 6 meter). De mensen waren blij en dankbaar en hopen op voortzetting van de relatie met Nieuw-Lekkerland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.