Maandag 22 februari 2016

Hier zijn we weer met een verslag van een nieuwe werkdag.

Vandaag moest het gaan gebeuren. Het plaatsen van de wanden van de hoogbouwtjes in Managua. Vanmorgen zijn alle schotten in Masaya met vele handen op de vrachtauto geladen. Met bijna de hele groep zijn we naar Managua vertrokken om ze daar te gaan plaatsen. Meteen bij aankomst was er tussen Mieke en Bismar al een innige ontmoeting. Het was toch al weer een jaar geleden dat ze elkaar hadden gezien. Van de eerste 2 huisjes zijn alle schotten geplaatst en kan het dak er opgeplaatst worden. Van het derde huisje moest nog het e.e.a. aangepast worden. Omdat het dak van het onderliggende huisje te sterk afloopt, moet de ruimte tussen beide huisje dichtgemaakt worden. Om dat mogelijk te maken, is er nog staalwerk nodig. Dat is vandaag aangebracht. Om de wand aan de straatkant te kunnen plaatsen, moet er ook nog een grote tak in de boom verwijderd worden. Morgen kunnen dan de vloerplaten gelegd worden en de wanden geplaatst. Van het laagbouw huisje, aan het einde van de straat, zijn vandaag de wanden opgemetseld.

De rest van de groep (Wim en Jan G.) ging weer naar los Altos, Daar was zaterdag door de groep Nica’s nog aan doorgewerkt. Zo is het dak er opgelegd en de betimmering aan de buitenzijde aangebracht. Henk heeft zelf de rand om de veranda gemetseld, zodat daar morgen ook een betonvloer in gestort kan worden.

Ria is met de voorbereidingen voor de opening van de school bezig, wat woensdagmiddag moet gaan gebeuren. Hier gaat ze morgen mee verder.

Verder hebben onze stoelen het weer zwaar te verduren gehad. Gisteravond zakte Piet heel langzaam naar de vloer, waarbij Mieke zo’n heftige gil gaf, dat iedereen meteen recht overeind zat. Vanavond gebeurde bij Johan ongeveer hetzelfde. Bij hem brak alleen de leuning.

Gisteravond ging een deel van de groep Uno spelen, waarbij Johan de regels op een eigen manier interpreteerde om sneller uit te kunnen.Hij vond het wel vreemd dat niemand zijn regels overnam of toestond en andere speelden weer vals.

DSC_0371 (1024x680)

DSC_0376 (1024x680)      DSC_0186 (680x1024)

DSCF1438      DSC_0378 (1024x680)

DSC_0384 (1024x680)      DSC_0382 (1024x680)

DSC00706 (1024x683)      DSC00712 (1024x683)

DSC00710 (1024x683)      DSC00718 (1024x683)

DSC00724 (1024x683)      DSC00728 (1024x683)

DSC00713 (1024x683)      DSC00705 (1024x683)

DSC00730 (1024x683)     DSC01743 (1024x768) (1024x768)

 

DSC01748 (1024x768) (1024x768)      DSC01749 (1024x768) (1024x768)

DSC01752 (1024x768) (1024x768)       DSCF1449 (1024x684)

28 reacties op “Maandag 22 februari 2016

 1. hallo nicagangers

  Zo wat wordt er veel werk verzet zeg op e”en dag.
  En wat fijn mieke dat je na zo lange tijd bismar weer heb ontmoet.
  ha dat bordtje met jouw naam erop.
  zo staan ze ook bij schiphol iemand op te wachte
  Ik denk dat tie bang was dat je hem niet meer zou herkenne.
  En dan piet ook jij zakt dus dus door de stoelpote heen.
  Ik dacht dat dat alleen bij overkanters gebeurde.
  soms ga je elkaars gedrag overneme he.
  nou heel veel werkplezier voor vandaag .
  hope morge jullie verslag weer te leze.

  lieve groet
  Tiny

 2. hallo nicagangers,

  Wederom leuke foto’s van het plaatsen van de schotten e.d.
  Dat maakt gauw een mooi en compleet beeld.
  Met 8 man een schot optillen, dan zijn die schotten of heel zwaar of er is veel mankracht beschikbaar . . . Dan kan opa Jan best even los laten om te zien welke route ze gaan lopen met hun vracht 😉

  Succes met de werkzaamheden!

  Groetend, vanuit BAB

 3. Ha harde werkers,
  Wat leuk om jullie verhalen te lezen en foto’s te bij kijken!! Er wordt weer veel werk verricht. Mieke wat fijn dat je weer herenigd bent met Bismar!!! Hebben jullie Dixon ook nog ontmoet in Managua??? Succes verder met bouwen daar!!
  Groeten Jacco en Sandra

 4. ola
  wat fijn……ISALITA is gevonden…………………geef haar een dikke pakkerd van mij…….
  en heerlijk gewerkt jullie!!!!!!!!!!!!!!!
  en ja net als sandra ben ik wel heel benieuwt naar DIXON…
  ja en die stoelen…nica kwaliteit…daar doe je niks aan
  kus van JEANINE…

  • You are right David, the BBC knew what results they required of the children before any questions were asked.The BBC have no shame and nobody with the moral values to question the morality of what they are doing and the reasons for doing it, the so called BBC trust couldnt care less and so the behaviour of the BBC degenerates.   0 likes

  • Lynda,I can only imagine how extra precious your peaceful home is to you having grown up in a dysfunctional home. Your comment shows a lot of compassion and empathy. Continued grace to you and your family!

  • There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

 5. Goedemorgen allemaal,
  Opnieuw weer een mooi verslag en foto’s. Complimenten voor degene die dit elke keer weer in elkaar zet. Volgens ons wordt er weer veel werk verricht. Ria, succes met de voorbereidingen voor de opening van het schooltje.
  Allen weer een hartelijke groet uit Berkenwoude.

 6. Goeie morgen harde werkers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat een werk wordt er gedaan SUPER hoor.
  Leuk Mieke en Suzan jullie met die meisjes op de Foto.
  En Ria ook leuk om de opening van de school te regelen ; Zeg ik weet hier wel ene Juffrouw Alie die kan HEEL goed les geven!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En Jan d H super hoor dat die jongens bij jou in de groep meehelpen; leer ze maar veel !!
  En Piet het is gelukkig niet allen een probleem voor de overkanters, Tiny moet ook niet te hard jubelen dat zie je maar weer ha, ha.
  Ja en alle andere mannen zie ik ook super goed bezig hoor, petje af voor jullie allemaal!!!!!!!!!!!!!!!!!
  voor vandaag weer veel suc6!!!
  liefs Bets.

 7. Wat een mooie foto’s! Resultaten zijn goed zichtbaar. Wel voorzichtig zijn op julliezelf als jullie zo hoog werken! Gelukkig heeft JdH VCA! Succes met elkaar, liefs uit Krimpen

 8. Ha die Miek ,en alle andere harde werkers !!! De kop is er weer van af,nu gaat de week nog sneller dan de eerste . Jullie gaan aftellen !! Mooie foto,s !! Ik vind het bizar om te zien wat voor werk er verricht wordt door jullie . Je krijgt een compleet plaatje van de huisjes… Echt knap werk . Volgens mij kunnen Sommige lui onder jullie het beter bij het werk houden,dan spelletjes spelen hé ?? Wat zal het woensdag middag een feest zijn met de opening van de school . Miek, leuk als je elkaar na een jaar weer in de armen kan nemen hé ? Ennuh……… Er staat ook wel een hartverwarmend iemand te wachten op je . ( Mieke ) Dat is helemaal leuk om te zien !!!! Trouwens…… je kan beter iemand bijtijds op vangen ,dan hard gaan gillen terwijl ze door de stoel zakken !!! Ik wens jullie weer veel succes met de nieuwe werkdag ….

 9. He harde werkers,
  En hard gewerkt, dat wordt er! Zwaar werk al die platen op de eerste verdieping aanbrengen. Ziet eral goed uit zo!
  Suus mooie foto met je vriendin, was ze blij om je weer tezien? Je zorgt ook weer goed voor de inwendige mens, je past er goed tussen met je nica hempje!
  Ad, ben jij hoofd metselaar? Je kijkt er nogal ernstig bij 😉
  Mooi om zo de vorderingen weer tezien!
  Werkse allemaal weer vandaag!
  Liefs!!!

 10. Ha Mieke
  Wat hebben jullie een mooie dag gehad zaterdag met elkaar. Prachtige foto’s.
  En nu weer aan het werk deze week. Wat werken jullie ontzettend hard. Leuk dat jullie ook nog tijd hebben voor ontspanning. Gezellig een spelletje spelen met elkaar. veel succes allemaal deze week nog. Het aftellen gaat al weer beginnen.

  Groetjes Ditta

 11. Hoi hoi
  Weer mooie foto’s. En een verslag wat weer heerlijk door leest. Jan van mij maak je daar weer iemand met iets, blij op die foto? Leuk om je bezig te zien.
  Wel fijn dat de Nica mensen ook meehelpen. Zo leren ze weer iets bij en ik denk jullie wel van hen.Maar dat hoor ik later wel.
  Maak maar een mooi feest van de opening. Hoe is het met de inhoud van de koffers. Wordt die al wat minder? Deel maar lekker uit.
  Dat verhaal van de stoelen had Tiny toch niet helemaal goed hahahaha. Ik ga vanmiddag naar de Dorcas. Ben blij dat ik het op m’n fiets af kan. Elke keer zo’n lange reis zou niet handig zijn.
  Vanmorgen oma Geleijn aan de lijn. Ze vond het fijn dat het goed met jullie gaat. En zo is dat. Zorg goed voor elkaar en ik kijk weer uit naar de bijdrage morgen. Jan van mij Love you en iedereen natuurlijk de groeten. Liefs mij

 12. Dag lieve Mieke En ook voor de andere een hartelijke groet. Het wordt een beetje saai om te vertellen dat jullie zo hard werken maar dat is toch waar alle respect hoor ik word al moe als ik ernaar kijk. zeg Mieke wat is dat nou een innige ontmoeting met een man dat kan toch niet. nou ik denk zo maar dat jij niet alles verteld aan ons maar goed we wachten af.. Hier is het donker met winterse buien. Brammetje is bij ons Heleen is met de kinders naar de Action hier zien we ook weer de verschillen tussen hier en daar sterkte met het werk liefs Pa en Ma

 13. hallo allemaal,

  wat leuk weer zoveel te lezen, super veel werk gebeurt. nu nog een paar dagen bikkelen en dan zit het er alweer op.

  succes met alles en pas goed op elkaar.

  groet vanuit lekkerkerk

 14. Hoi harde werkers, ik zit vol bewondering de nieuwtjes van afgelopen dagen te lezen aangezien ik jullie bijna ben vergeten hier in de Zwitserse sneeuw. Super genoten zaterdag met zn allen. Die hoogbouwtjes schieten als flatjes uit de grond daar in Managua
  het aftellen is begonnen inmiddels, geniet nog even van werk, nica’s, ontmoetingen, openingen,elkaar enz.
  Groet, Peter

 15. Hoi

  Leuk om elke dag weer wat te lezen en te zien
  Ma dat moet een grote opening worden!!
  Wij zijn benieuwd

  Sam gaat zo weer lekker naar bed dag dag opa en oma

  Groeten uit lekkerkerk

 16. Hoi hoi, was bijna vergeten om eens op de site te kijken, maar gelukkig ik ben nog op tijd om jullie te complimenteren met het goede werk wat er verricht wordt! Liefs van Astrid Knippenburg

 17. Hoi!!

  T gaat hard met de bouwprojecten.. Die schotten zijn wel heel mooi geworden! Een mooie bovenwoning..

  Nou nou Mieke, gelukkig ben je toch nog gespot.. Hij miste je waarschijnlijk al heel erg..
  Ome Jan, u sjouwde alleen voor de foto zeker?? Voor de rest maar commanderen natuurlijk.. LINKS, RECHTS.. (Ooh ja, ze verstaan me niet.. haha..)

  Pap, je schooltje schiet aardig op.. Moeten we in september maar pannenkoeken verkopen voor schoolspullen.. Zeg het maar vast tegen Wim, dan kan hij vast een zinnetje verzinnen om te brullen..

  Heel veel plezier nog even.. De tijd vliegt!
  Liefs John en Christa

 18. Goedemorgen allemaal, Fijn dat alles zo voorspoedig gaat met de bouw! Laat Henk wel een beetje voorzichtig doen hoor, zijn mooie maar ook zware taak in Nica-land vergt ook veel van hem! Mieke, morgen hoop ik met Sandra mee te gaan om een trouwjurk uit te zoeken, want die hoopt dit jaar nog met haar Jacco te trouwen!! Zal ik ook gelijk voor jou kijken? Geef je maat maar door, dan zal ik een degelijke proberen te reserveren voor je!! Werk ze weer en we zijn benieuwd naar de opening van het schooltje, succes Ria, en groetjes van moeder simons

 19. Hallo die Mieke 😉

  Wat een hartverwarmende foto met dat hartje!
  Ik ben benieuwd naar je verhalen……..slaap je daar beter Mieke?

  Hartelijke groetjes,
  Marthilde

 20. Ziet er goed uit mensen !
  Hé Piet,… teveel water binnengekregen in die kloof, dat je later door die stoel zakte? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.