Maandag 15 februari 2016

Goedemorgen volgers,

Eindelijk mochten we vandaag om 6 uur uit bed om aan het werk te gaan. We zijn in 3 groepen verdeeld.

De eerste groep ging in los Altos aan het werk. Dat waren Wim en Jan G. Daar moet een schooltje, bestaande uit 2 lokalen, gebouwd worden. Incl een sanitaire voorziening. Dit schooltje is bedoeld voor het nieuwe wijk die bij los Altos word opgebouwd. Een groepje Nica’s ging aan de gang om een put te graven die uiteindelijk wel 8 meter diep moet worden.Jan en Wim gingen de fundering opmetselen, zodat morgen de vloer gestort kan worden.

DSC01707 (1024x768)      DSC01710 (1024x768)      DSC01708 (1024x768)

De werkzaamheden bij los Altos.

 

De volgende groep bleef in Masaya werken, maar wel op 2 plekken. Johan, Jan de H en Adrie zijn gestart met het maken van de wanden voor de opbouwtjes in Managua. Het is de bedoeling dat deze wanden a.s. zaterdag naar Managua vervoert en geplaatst gaan worden. Omdat we daar extra hulp bij nodig hebben, ontkomen we er niet aan om onze vrije zaterdag er voor in te ruilen. We willen gebruik maken van de schooljeugd, die door de weeks naar school gaan. Johan is een fornuis met rookafvoer aan het maken. Dat is nodig omdat de bewoonster een Astmapatiente is.  En tussendoor heeft hij, in een verloren uurtje, dobbelstenen gemaakt om ‘s avonds ons favoriete 5000-en te kunnen spelen. Iedereen dacht dat de ander die dobbelstenen wel mee zou brengen, maar niemand heeft ze daadwerkelijk meegebracht. De afgelopen avonden heeft iedereen dus alleen naar elkaar zitten kijken. Dat is nu over. Verder zijn de keukendames blij gemaakt met een extra plank in de keuken. Jan v.d. B., Ria en Mieke zijn aan het schilderen geslagen in het huisje van Lili. Dit is een meisjesmoeder van 14, die onlangs is bevallen. Het verven ging onder het genot van rokende keuken van de bewoners. Omdat ze de rooklucht snel wilden vergeten en het zweet er afgewassen moest worden, ging men snel onder de douche. Het werd een koude douche, want het water liep de slaapkamer in. Dweilen was dus het devies. Jan G. heeft zich daarvoor opgeworpen. Hij ging zodanig te keer, dat de trekker er aan moest geloven. Dit is gelukkig toch weer goedgekomen.

DSC00453 (1024x683)     DSCF1188 (1024x684)     DSC00444 (1024x683)

DSCF1173 (1024x684)    DSCF1177 (1024x684)     DSCF1186 (1024x684)

DSC00449 (1024x683)    DSCF1182 (1024x684)     DSCF1196 (1024x684)

DSC00458 (683x1024)     DSC00461 (1024x683)

 

De derde groep is met de vrachtauto naar Managua vertrokken. Dit waren Kees, Suzanne, Adwin en Piet o.l.v. John. Voor de opbouwtjes kon er veel voorbereidend werk gedaan worden. Zo hebben Kees en Piet korven voor de funderingen en de frames voor vloeren aan elkaar gelast.Het eerste frame was zelfs zo groot dat dit bijna niet meer uit de kerk gehaald kon worden.Uiteindelijk is het na veel passen en meten toch gelukt, maar pas nadat de beugel boven de deur naar de straat verwijderd werd. Ook de staande kolommen zijn daar op maat gemaakt. Dit was o.a. een taak voor Adwin en Kees heeft zijn functie als leermeester uit kunnen oefenen, door William te ondersteunen met het goed leren lassen. Later op de dag zijn de kolommen nog geplaatst en diverse funderingen gestort. Suzanne heeft, naast dat ze voor het natje en het droogje heeft gezorgd, ook foto’s van de diverse projecten gemaakt en met de menselijke kant van ons werk bezig gehouden.

DSC_0025 (1024x680)      DSC_0023      DSC_0041 (1024x680)

DSC_0043 (1024x680)     DSC_0028 (1024x680)     DSC_0048 (1024x680)

DSC_0061 (1024x680)    DSC_0027 (680x1024)     DSC_0056 (1024x680)

DSC_0054 (1024x680)

Dit was dus onze eerste werkdag.

 

21 reacties op “Maandag 15 februari 2016

 1. Hey vader!
  Leuk hoor zo ‘s morgens vroeg net wakker jullie blog lezen! Goed om te zien dat jullie er helemaal voor gaan. Wauw, het luie zweet komt eruit lijkt het wel! Volgens mij was je weer goed o dreef zo op die foto te zien (met zaag in je handen). Fijn dat jullie op deze manier weer veel mensen kunnen helpen!
  Veel succes vandaag misschien toch een beetje letten op je zwager…

 2. Ha die Mieke,en alle andere ijverige mensen !! Ik geloof m’n ogen niet , wat er allemaal al geregeld ,en verzet wordt !! Gewoon in één woord Geweldig !! Alleen al zo,n verslag lezen …. Vanaf mijn stoel zit ik te genieten van de verhalen ,en de foto,s ! Wat fijn dat de bekende namen allemaal weer mee zijn !! Wim en Jan G metsel je zelf niet in hé , ga er naast staan ! Ennuh …. Ik zou die Johan wel in de gaten houden ,of hij wel een zes op zijn dobbelsteen zet Mieke anders win je nooit met het spel !! Jij bent nogal fanatiek in spelletjes ! Alle gekheid op een stokje ! Respect voor jullie allemaal ! Ik wens jullie weer heel veel kracht en succes ,met veel plezier !!! Dag hoor

 3. hallo allemaal,

  wat veel foto,s leuk zo krijg je een mooi beeld met wat jullie doen. mooi om te zien. hier is alles wit wat een verschil met jullie daar.

  klussen maar een groet uit lekkerkerk.
  fam broere

 4. Hoi hoi, Van harte gefeliciteerd met onze kleindochter. Ze is helemaal trots dat ze nu elke dag naar school mag. Jullie beleven daar ook weer veel. Bedankt voor het mooie verslag en de leuke foto’s. Ziet er prachtig uit. Zoveel actie. Was het maandag van de wasstraat dat je ging dweilen Jan? Veel succes met je school, maak er een mooi gebouw van dan kunnen ze daar ook veel leren. Werk ze en een fijne dag groetjes ook an de rest. XXX

  • Alie, Vanavond ( jullie tijd) ff gebeld maar ze was helemaal totall loss. Mooi feessie gehad volgens Piet, Komt wel goed op die school denk.
   Hier alles ok. Lekker warm, rond de 35 gr. Mooi weer.
   Groeten Jan

 5. Goede morgen allemaal,
  Wat ziet het er weer tof uit zeg ,jullie zijn allemaal weer hard bezig Toppy hoor!!!
  Jan van mij ziet er ook nogal zweeterig uit , je hebt nu geen koude voeten zeker ha ,ha.
  Wat een mooie foto,s zo krijgen we thuis een mooi verslag en kunnen goed met jullie meeleven.
  Hier ziet alles wit van de vorst dus de openhaard maar lekker aan.
  Leuk Ria om jou te zien met je loomelastiekjes je maakt vast een mooie armband.
  ook voor deze dag veel suc6!!
  Liefs Bets.

 6. Goede morgen
  Lekker uitgerust allemaal ,in groepen verdeeld en aan de slag ,er is veel werk te doen ,,zelfs zoveel dat de vrije dag voor jullie er aan opgeofferd wordt,toppie hoor
  Jan jou shirt mag wel een wasbeurtje hebben aan het einde van de dag
  die twee jonge moedertjes terwijl ze poseren voor de foto gaan ze gewoon door met de borstvoeding ,zo iets kan je hier bijna niet voorstellen
  Een fijne werkdag met elkaar
  Prachtige foto,s weer deze keer

 7. Ha Ad en Suus en alle andere harde werkers, leuk zo’n uitgebreid verslag op de vroege morgen! Wordt al flink wat werk verzet, goed dat jij voor de inwendige mens zorgt Suus. Dat kunnen wij vrouwen wel 😉 Zet je jezelf ook een keer op de pic? Je vriendin al ontmoet?
  Hier heb ik net de houtkachel aangestoken, er ligt zelfs een vlies achter op de sloot en het gras is wit ipv groen. Toch nog een soort winter. Jullie houtkachel zal wel van de leg zijn nu :-p Werkse weer vandaag, succes met de warmte!
  Liefs uit een koud, maar zonnig Papecity

 8. Hallo nicagangers

  Goed bezig hor met zn alle
  Piet en Kees ook zo te zien
  wel blijve oplette he
  niet te groots denke zeg maar
  het doet me denke aan een vakantie waar men een tent had opgezet en daarna een luchtbed ging oppompen wat zo groot was dat et vervolgens nooit meer door de opening kon.
  veel werkplezier nog en tot horens

  lieve groet tiny

 9. Hoi

  Zo dan das een goed begin van de week
  Leuk om moeders ook op de foto te zien
  Hier begint het zonnetje te schijnen naar een hele koude nacht
  Werken allemaal jullie zijn echt goed bezig

  Groeten uit
  lekkerkerk

 10. Hallo allemaal,

  Heel veel succes bij jullie mooie werk!
  Leuk om jullie zo te volgen.
  En Ria? Is het zoals je had gehoopt/gedacht? Succes!

  Groetjes uit Perkouw

  • Leuk eenbericht van jullie te lezen.

   Het is nog erger dan ik had gedacht, zie nu met eigen ogen en ruik met eigen neus
   Fijn om te zien dat de mensen met ons mee leven groeten in Perkouw vanuit NIca

   Wim en Ria

 11. mieke,ik volg je naamgenoot.
  haar betrokkenheid is groot.
  en ik,die met schroom,mij daar bij aan sloot.
  ik zag 2 baby s aan de borst.
  zo lessen zij hun dorst.
  is een van hen de kleine adriaan ?
  hij heeft ,bij de eerste ploeg, best wel in de belangstelling gestaan.
  maar ja, de vernoemer, is weggegaan.
  toch,het kleine mensje, is in de gedachtenis, bij velen niet van de baan.
  maar nu terzake,
  jullie gaan daar wat make.
  DEN HEERE zal over jullie wake.
  niemand zal uit ZIJN alziend oog gerake.
  dat DEN HEERE goed is, moge wij dat allen smake.

  dag mieke.

 12. Hoi Buurman, Adwin en Suzanne en de rest.

  Leuke petjes zag ik op de foto wij zullen hem ook weer eens opzetten. Voor de warme maaltijd eerst een reactie aan jullie. Het is hier heerlijk zonnig weer.
  HET IS RUSTIG IN DE BUURT NOU ER 3 GROOTE MAFKETELS WEG ZIJN BUUR SUZ AD. egitej arma iten ehus toch wel gaa nu maar puzzle oedtoeleo . doen jullie goed je best later jacq theo dolf

 13. Hey miek.
  Heerlijk aan het genieten van de warmte. En zelfs aan het schilderen geslagen.
  Wat zijn jullie goed bezig zeg.
  groetjes van ons 6e

 14. Hoi!

  Eindelijk de eerste werkdag.. Eindelijk worden jullie losgelaten…..

  Pap, vinden ze je zo’n opschepper dat je lekker de hele dag mag scheppen??
  Vast wel gezellig met Wim.. Heeftie al wat pannenkoekenzinnen verzonnen??

  Ria, het schilderen gaat je beter af als die loombandjes.. Zo te zien vind je dat maar een ernstig verhaal……

  Leuk verslag.. Jullie zullen wel druk zijn geweest met al die foto’s.. Om ze te maken maar vooral op de site te zetten..

  Veel plezier nog.. Ik ben bij de pomp, tis lekker druk..

  Doeidoei!

 15. Dag lieve Mieke ik heb je nog niet veel op de Foto gezien daar heb je geen tijd voor zeker lukt het nog een beetje. Tante Ria en ik zitten samen te genieten van jullie verhalen t Ria is vandaag bij ons heel gezellig .Het is hier nu avond en het vriest hier. daar kan jij je niets bij voorstellen. Werk ze met elkaar en een hartelijke groet van pa en ma

 16. Hallo harde werk(st)ers,
  Leuk om zo de eerste werkdag op afstand mee te maken. Hier werken wij ‘s morgens met een paar graden onder nul en bij jullie zal het wel boven de 30 graden zijn.
  Zo zat je op zondag in de kerk en nu wordt tie als “werkplaats” gebruikt?
  Leuk al die foto’s weer. Zeker ook de foto waar Ria de kinderkleding uitdeelt.
  Succes weer voor morgen.
  Groetjes uit Berkenwoude.

 17. Zie je nou Piet, … dat men eigenlijk die hele melkfabriek waar jij werkt op veel plaatsen op aarde helemaal niet nodig hebben?:)

 18. Hoi Marietje, eindelijk een reactie van ons. Wat geweldig zeg wat er allemaal gedaan word, in alle liefde tot de naaste. Heel veel sterkte en kracht in het verdere werk wat noch op jullie wacht. Een lieve groet van de suijkerballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.