Laatste dag Tipitapa _ Gracia de Dios

Hallo beste volgers,

Hier van ons waarschijnlijk het laatste berichtje vanuit Nicaragua. We hopen natuurlijk nog een berichtje te doen als we thuisgekomen zijn.

Nadat we gisteren op de bouw onze fysieke bijdrage geleverd hadden zijn we met elkaar naar Managua gegaan. Een aantal van ons hebben daar goede vrienden opgedaan tijdens vorige reizen en wilde die graag weer eens ontmoeten. We hebben daar een dienst bijgewoond en leuke ontmoetingen gehad met een heerlijke enthousiaste groep jongeren en ook een aantal oudere mensen. Ook hadden we een grote tas met sportkleding mee. Die tas was bedoeld voor jongeren in Managua om tijdens sportfestiviteiten goed onderscheid te kunnen maken tussen de teams. Het werd onder dank in ontvangst genomen en gelijk gepast:-). Daarna hebben we daar afscheid genomen en zijn we naar een groot winkelcentrum in Managua gegaan. Daar  is een food court, een grote ruimte met daarom heen allerlei kleine eettentjes waar je naar keuze kunt bestellen. Helaas waren we aan de late kant dus voor de meeste van ons werd het kip van een soort Mac Donalds. Gelukkig maar want de rest van de tijd hebben we hier ook kip op en je zou zomaar ontwenning verschijnselen kunnen gaan vertonen.

Vandaag de laatste werkdag in Tipitapa, we hebben de keuken voor zover mogelijk klaar, flink aan het tegelen geweest, er is een grote afzuigkap opgehangen met een keurige mechanische ventilator op de schoorsteen. jaja, van der Valk zou zn vingers er bij aflikken… maar we gaan natuurlijk niet iedereen zo’n mooie kap geven. :-). Er is geverfd, de ijzeren spijlen van de keuken zijn  vandaag voorzien van mooie krullen. Helaas kwamen daar wel wat las spetters van vrij op de mooie nieuwe tegels in de keuken maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn ramen geplaatst achter de ijzeren hekken van de 2 lokalen en goed schoongemaakt.  Het grote afdak ( de rancho ) is voorzien van dakplaten. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is het echt een prachtig geheel geworden. Wij zijn best een beetje trots op het resultaat. Het mooiste van alles vinden we toch wel dat het een resultaat is wat we met elkaar hebben neergezet, zowel de Nederlanders als de Nica’s hebben met elkaar de schouders eronder gezet. Het project is uitgevoerd onder regie van Rolan, iedere morgen mochten we beginnen op de bouw met een stukje uit de bijbel lezen en hebben we gebeden voor bewaring en hulp tijdens het werk. Na de middag hebben we de vloer in de keuken van een afwerk laag voorzien. In eerste instantie zouden we die tegelen maar het plan werd gewijzigd en nu ligt er een keurige gladde harde cementlaag op. geschuurd en wel…

Nadat het werk gereed was zijn we in Tipitapa even onder de douche doorgelopen en was het tijd voor de afscheidsdienst. Het was volle bak, er zaten zelf een paar mensen buiten. Nadat we een aantal liederen gezongen hadden heeft Leandra ( voorganger van Tipitapa )gepreekt over de weduwe van Sarfath. Tijdens de dienst hebben kinderen en jongeren nog gezongen en gedanst en zijn we door diverse mensen bedankt voor het werk wat we hebben mogen doen. De kokkins spraken hun waardering uit voor de keuken en het onderwijs team voor de klaslokalen. Vervolgens werden wij als bouwgroep naar voren geroepen en werden we namens de gemeente bedankt voor het werk. we ontvingen allemaal een prachtig kado uit handen van een aantal kleine kinderen uit de gemeente en ons werd gevraagd of we nog iets wilde zeggen. Peter heeft namens ons de mensen bedankt voor de samenwerking en de wens uitgesproken dat het resultaat goed gebruikt mag worden voor het beoogde doel. Toen wij weer mochten gaan zitten werd Suzanne naar voren geroepen…. waarom dat dan dachten wij? Nou.. onze Suus hoopt aanstaande zaterdag jarig te zijn maar aangezien wij dan onderweg naar huis hopen te zijn hebben ze haar nu alvast maar even gefeliciteerd. We hebben haar toegezongen en de voorganger heeft haar een zegen meegegeven. Zo’n beetje de hele gemeente kwam naar voren om Suzanne te feliciteren. Ze heeft er echt van genoten 🙂 … maar ging erg graag weer zitten toen het achter de rug was. Nadat we afscheid hebben genomen van de gemeente zijn we met de taxi naar casa Jan vertrokken waar we onder het genot van een hapje en een drankje onze laatste gezamelijke avond in Nicaragua doorgemaakt. Morgenochtend moeten we om 11.30 uur naar de luchthaven vertrekken. Voor die tijd hopen we nog in Masaya naar de markt te gaan om wat inkopen te doen en de ervaring van de markt weer eens mee te maken.

Adios allemaal en hopelijk tot ziens in NL. ( Adwin en Suzanne hopen in Nicaragua nog een klein weekje vakantie te pakken en komen volgende week naar huis )

voetbaltenue gesponsord door iemand uit Nederland

voetbaltenue  uitgedeeld in Managua gesponsord door iemand uit Nederland, blije kids!

tussen het beton ijzer was nog wat ruimte voor concreto

tussen het beton ijzer was nog wat ruimte voor concreto

Wat nieuw was dit project, Iedere morgen begonnen wij de werkdag met elkaar

Wat nieuw was dit project, Iedere morgen begonnen wij de werkdag met elkaar

even snel de keuken wanden in kleur brengen

even snel de keuken wanden in kleur brengen

20191121_074543-1032x581[1]

strak resultaat

strak resultaat

 

Onze collega's tijdens een break

Afzuigkapmontageteam

onze collega's tijdens een break

onze collega’s tijdens een break

Adwin en de boys aan het dakplaten leggen

Adwin aan het dakplaten leggen

IMG-20191121-WA0013[1]

afzuigpijp en mechanische ven worden geplaatst

afzuigpijp en mechanische ven worden geplaatst

20191121_160029-580x1031[1]

het resultaat mag er zijn

het resultaat mag er zijn

En wie mag het lintje knippen ????

En wie mag het lintje knippen ????

Johan met de keuken prinsesjes

Johan met de keuken prinsesjes

dankdienst met dansjes opgevoerd uit dankbaarheid aan God

dankdienst met dansjes opgevoerd uit dankbaarheid aan God

zelfs de jongste gemeenteleden bedanken ons

zelfs de jongste gemeenteleden bedanken ons, geweldig!

 

 

8 reacties op “Laatste dag Tipitapa _ Gracia de Dios

 1. zo dat was een heel verhaal goed om te lezen dat werk voor 90% gereed is en ze het nu zelf kunnen afmaken.

  Ook blij dat jullie je gezicht in Managua hebben laten zien kan anders weer jaloezie uit voort komen.
  Tevens is het altijd wel een feest als er mensen uit Nederland komen en geeft het hun weer een bost om verder te gaan
  wens ik jullie een goede terug en een behouden thuiskomst,
  bedankt voor de verslagen

  Suzan en Adwin nog veel plezier de komende week

  groet uit Singapore

 2. Dag allemaal, wat een mooi werk hebben jullie geleverd. Geweldig! Wij wensen jullie een goede reis en behouden aankomst in Nieuw Lekkerland. Johan en Thea van den Boogaard.

 3. Wat een geweldig werk hebben jullie gedaan. Die keuken ziet er ook strak uit zeg! Vakwerk
  Goede terugreis! En Adwin en Suzan nog een goede tijd daar.

  Groetjes uit de schokkerstraat

 4. Wat is er weer veel werk gedaan super om weer te zien en de verhalen weer te lezen we wensen jullie een goede reis naar huis en Suzan en Edwin nog een fijne vakantie

  Wim en ria

 5. Wat een mooie brugman keuken zeg ziet er echt goed uit voor nica begrippen
  Leuk veel foto’s
  Iedereen super zn best gedaan
  Veel plezier op de markt en n goeie vlucht toegewenst
  Suzan en adwin geniet van jullie weekje chillen
  Xx

 6. Hoi allemaal,
  Ten eerste Suzanne een hartelijke felicitatie met je verjaardag en Adwin jij ook gefeliciteerd. Bij deze nogmaals wensen wij jullie samen nog een fijne week toe.
  Dankbaar en superfijn alles wat jullie met deze groep aan werk daar ook weer hebben mogen afronden, en dat jullie terug mogen zien op een fijne mooie tijd met elkaar als groep in Nicaragua. Groetjes, Theo , Jacqueline en Dolf .

 7. Hieperdepiep HOERA!!! Suus van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En Adwin uiteraard ook van harte met je vrouw!
  Iedereen uit de veren ondertussen daar? Of nu helemaal in vakantie-stand 😉

  Prachtig wat een werk er weer is verricht door de bouwgroep zeg, mooi!
  Hoop dat het allemaal lang gebruikt mag gaan worden voor het beoogde doel inderdaad.
  Op naar het volgende project!
  Goede thuisreis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.