(hoeraaaaa ) laatste werkdag

Hoeraaaaaaa (voor alle thuiszitters) de laatste keer om 06.50 het busje instappen om weer heerlijk te gaan beunen.

Mario zette ons na een uur rijden af bij de kerk. Koelbox uit de auto met onze overheerlijke boterhammetjes erin, waar we al om 08.30 naar uit kijken..

Sjoerd heeft de dagopening gehouden waar de nica’s bij zaten. Het ging over de bekering en welke rol wij daarin hebben.

Nadat alle rollen verdeeld werden door onze ‘baas’ Arie, ging iedereen aan de slag. De groep bij de school is steenhard aan de slag gegaan om de laatste muren op hoogte te metselen. Zo gingen Rick, Caro en Joran super snel de lucht in, Sjoerd zat goed in zijn rol als allroundmedewerker. Cement scheppen, vlechten en bekisting gemaakt om het cement te storten.

Op het terrein van de kerk is de rest van de groep aan de slag gegaan. Wat was het knallen zeg! Het dak erop gemaakt, gips platen geplaatst `nogmaals `hoeraaaaaa voor de thuiszitters, vandaag was het de laatste keer dat ze gevaarlijke capriolen uithaalden om het dak te maken en de gips wanden te plaatsen. Ook de trap begint nu z’n vorm te krijgen, waar onze ingehuurde trap specialist hard mee bezig was.

Om 13.00 zat het erop voor ons! Niet alles is afgerond, maar gelukkig heeft de volgende werkgroep nog wat om te doen, die in feb komt. Maar de zware werken bij de school zijn aardig volbracht. Hierna zijn we onze welverdiende boterhammetjes gaan eten.
Daarna alles opgeruimd en de sportspullen gepakt om naar het sport plein te gaan om daar een heerlijke middag te gaan houden met de kinderen uit de wijk.

We begonnen met stuk of 20 kinderen. Geweldig om te zien hoe een middag zichzelf voort springt. Met z’n alle zaklopen waarbij zelfs Arie zich weer een kind voelde na het winnen van een potje tegen de sportieve Joran. Vervolgens sprongen we verder naar touwtje springen waarbij iedereen van spel switchen. Van de jongens hadden we geen last, zij waren bezig in de brandende zon te voetballen wat vervolgens overging in volleyballen.
Het werd gewoon bizar druk op het sport plein. Heel de wijk liep uit en deed gezellig mee!
Na veel zweten zijn we terug naar de kerk gegaan om ons daar op te frissen, alwaar we in onze zondagse kleding in de afscheidsdienst konden gaan zitten.

De dominee had het ook over bekering! Hij riep ons op om, als we thuis kwamen, jullie te gaan vertellen hoe belangrijk het is dat we ons nu tot God richten en ons bekeren!

Ook kwam er een groot dank betuig over hoe wij 2 weken lang hun wilden helpen met de bouw. De dominee en de coördinator van de school verwoorde dit via een toespraak. Maar de kids deden dit via een aantal liedjes met dansjes erbij. De jeugd voerde een prachtig drama stuk uit over hoe God je er in moeilijke situaties uit wil helpen.

Daarna kregen we een maaltijd verzorgd met rijst, veel verschillende groentes en kip! Heerlijk!
We kregen wat cadeautjes van de gemeente en wij deelden leuke glow in the dark armbandjes uit waar de kids erg blij mee waren. We zijn toen met de groep dansend naar de bus gegaan. Alle kinderen en ouderen hebben ons uit  staan zwaaien.

Moe maar zeker voldaan gingen we terug naar ons stekkie waar we een prachtige dagafsluiting kregen van Bouke. Daarna heerlijk verder gesproken over de werkvakantie en weer wat spelletjes gedaan zoals darten en 5ooo den.

En wanneer de tijd rijp is lekker het bedje induiken.

Nu nog genieten van 2 vrije dagen!

Tot de volgende keer.

2b75464e-7a10-4ba6-8f1b-abbb53082c68 IMG_1088

IMG_0603  P1070006

IMG_6687 IMG_9460

IMG_4372 IMG_7728

IMG_4731  IMG_7769

IMG_8046 IMG_9023

P1070033 IMG_2723

P1070061 P1070085

c038344f-59ff-4d6d-9e51-b15443797ea2 IMG_1092

IMG_1090

 

P1070099 IMG_1107

6 reacties op “(hoeraaaaa ) laatste werkdag

 1. Wat een sfeertje daar. De foto’s laten dat goed zien. Geweldig!!!. En wat een werk hebben jullie verzet. Fantastisch!!!.
  En nog een nieuwe kant van jou gezien Bram. Zak lopen. Moeten we hier ook maar eens uitproberen. Genieten jullie nog maar even van het weekend. Dik verdiend.

  Groet, Johan en Janna.

 2. Zo te zien veel werk verzet en n leuke spelmiddag ik zie mijn vriendinnetje JUDITH met lekker fruit…
  Geniet nog even en dan weer Terug naar een saai lekkerland

 3. Hallo harde werker
  Wat een werk is er verzet, prachtig om dit zo te zien. Geweldig. Ook de sportmiddag erg leuk. Goede wensen voor de afronding en afscheid nemen. Groet Bets en Jan

 4. Hallo allemaal,

  Wat leuk om jullie blog te lezen en wat een werk hebben jullie verzet! De sportmiddag ziet er ook weer gezellig uit. Geniet van jullie weekend.

 5. Ik geniet van elk woord en elke foto.
  Trots op jullie allemaal en zo mooi naastenliefde te betonen aan de ander, in dit geval prachtige kinderen. Misschien wel met moeheid in de benen maar toch zo sportief nog een middag aan de slag.
  Toch tel ik ook af om Bouke weer te zien.
  Heerlijk vrij weekend met elkaar.
  Groetjes, Saskia

 6. Een dubbelfijne laatste werkdag gehad! Fijn om dat met zo’n sportieve middag en uiteindelijk in de kerk af te sluiten!!! Wat zullen julliebekaf zijn geweest… Hoe jullie zaterdag is geweest, lees ik weer later vandaag, maar nu wens ik jullie nog een fijne gezegende zondag!! Geniet ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.