En door…

Buenos dias,

Vandaag hebben we de dag extra leuk begonnen. Joran was namelijk jarig. Deze grote kerel mocht vandaag 23 jaar worden. Caro had de kamer versiert met vlaggetjes dus we aten vandaag ook weer om kwart over zes, maar nu onder de vlaggetjes. Ook ging Adrie vandaag met ons mee, dit was een hele aanwinst. Wij namen een broodpakkertje voor hem mee en tussen kwart voor zeven en zeven uur vertrokken we weer naar Managua. Hier werden we bijzonder begroet. Bram en Bouke hadden namelijk de vorige dag geregeld dat er iets gedaan zou worden voor Joran. Caro hielt Joran even achter en toen iedereen gesetteld was mocht die komen onder luide verjaardagsmuziek. Ook hadden ze voor een ‘pinjata’ gezorgd. Joran werd geblinddoekt en moest met een stok een papieren beest kapot slaan. Toen dit gelukt was kwam daar een regen van snoepjes uit die vooral de nica kinderen heel gauw oppakte. Daarna zijn we in het Spaans begonnen en werd alles vertaald door John. We moesten onze ogen dicht doen en nadenken over het moment dat we besloten mee te gaan naar Nicaragua en dat je je naaste lief moet hebben als je zelf. Arm of rijk, we delen allemaal het geloof in onze God.
Daarna hebben we eerst even de planning doorgenomen. Sjoerd, Caro en Rick gingen met een paar nica’s naar de school. Die hebben daar als mollen onder de grond geleefd. Ze hebben de fundering verder uitgeslepen en uitgegraven en verder is er nog ijzerwerk gemaakt en een beginnetje aan het storten gemaakt.
Bram, Bouke, Phebe en Adrie zijn de muur achter de kerk gaan metselen. Gijs heeft de kolommen voor de constructie van het dak op maat geslepen. Jan, Leon en Imke zijn begonnen met het laatste vlechtwerk voordat er gestort kon worden bij de poeren waar de verdieping op moet komen. Arie was vooral veel aan het lassen samen met een nica, hij was een hele goeie hulp. Joran heeft ook nog gelast maar moest even wat rustiger aan doen en heeft nog geholpen met het metselwerk. Ook is de deur in de kerk vandaag gecreëerd. Gijs en Bram hebben de stenen eruit geslagen waardoor er nu open deuren in de kerk zitten naar de straat toe. Dat staat een stuk uitnodigender. Martin heeft een beetje van alles wat gedaan. Hij hielp iedereen die net even een handje te kort had. Hij heeft er ook heel goed voor gezorgd dat we elke pauze weer goed nieuw, koud drinken hadden. In de middag konden we, op de muur die in de ochtend was gemetseld, beton storten. Alle kisten er netjes op maat bovenop en de kolommen met vlechtwerk ertussen. Toen mocht er gestort worden. Toen was het onderhand wel weer 16.00 dus tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. Lekker weekend houden.
Thuis kregen we om 18.00 lekker te eten. John en Marian kwamen met hun dochter Sophie en moeder van Marian eten. Ook Hannie met Adrie en Cora waren er weer. We kregen anders eten dan normaal. Dit had Hannie geregeld en was een soort streekgerecht (Gallo Pinto) met bruine bonen. Dus geen kip met rijst vandaag. Dit viel bij sommige erg in de smaak en bij sommige ook wat minder. Die hebben gewoon liever twee weken kip met rijst en rijst met kip.
Na het eten hebben er weer verschillende even getukt en daarna lekker spellen met elkaar. En toen was onze dag eigenlijk alweer afgelopen.
Saludos!
IMG_1054 IMG_0095
IMG_2080 IMG_3564
IMG_9604 IMG_3565
IMG_6537 IMG_6304
IMG_9848 2

11 reacties op “En door…

 1. Shabbat shalom lieve mensen,

  Goed om te lezen dat jullie zoveel werk verzetten in 1 dag!

  @Joran, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, lief wat ze allemaal voor je uit de kast hebben getrokken om je echt jarig te laten voelen; daar hoort een pinjata zeker bij als je in Nicaragua bent 😉

  Geniet van jullie welverdiende rust vandaag!!

  Liefs,
  Ricklovers
  Ps. Papa; we vinden het super leuk als we u op de foto zien, zeker met zo’n stoere ‘slijper’

 2. Hallo lieve mensen,
  Wat een mooi bericht weer om te lezen. Leuk om zo betrokken te zijn met jullie en wat doen jullie veel op een dag zeg! Nu lekker vrij en uitrusten. Nou dat hebben jullie wel verdiend zeg! Geniet ervan en een heel fijn weekeind met elkaar! Liefs van ons viertjes uit het zonnige Nieuw Lekkerland

 3. Wat een leuk verslag weer. En nu een vrij weekend. Hoorde van Geralda over jullie leuke plannen. Geniet ervan want er wacht nog genoeg werk volgende week.
  Foto’s van het weekend ook delen hoor.
  Shabbat shalom en gezegende zondag!
  Saskia, Micha, Joshua en Noah.

 4. Wat weer een goed bestede dag. Een chill weekend dik verdiend. Geniet ervan met z’n allen.

  Groet, Johan en Janna.

 5. Hallo Allemaal weer veel werk verzet zo te lezen super hoor, en gezellig met zijn alle eten, dat is leuk doe Hannie de groeten van ons .
  Fijn weekend met zijn alle.

  Gr van de overkanters Wim en ria

 6. Hallo allemaal,
  Wat verzetten jullie veel werk zo met z’n allen!
  En Bram , die muur die jullie gesloopt hebben had pa met de allereerste bouwgroep gebouwd ! Maar zo met die deuren is beter .
  Jan heb je ook die bonen op???
  Geniet met z’n alle van jullie weekend.
  Groet vanuit lekkerland van ons allemaal

 7. Wat mooi om martin ook hard aan het werk te zien dat gebeurd niet zo vaak normaal is ie niet zo actief

  Het verbaasd me dat hij zo zorgzaam is voor iedereen daar

  Mooi dat jullie dit goede werk verrichten heel veel zegen

  Groetjes van Andre

  Ik hoop dat jullie het kunnen uithouden met martin

 8. Hey, lieve mensen, we zijn trots op jullie. Wat heerlijk dat jullie iets voor andere mensen mogen betekenen! We wensen jullie veel sterkte, gezondheid en een fijne tijd met elkaar! Baruch Hashem.

 9. Wat fijn dat jullie twee weken op Martin willen passen!! Wordt erg gewaardeerd door het thuisfront.

  Goed bezig allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.