Eerste werkdag

20191112_024840[1]_opt 20191112_092934[1]_opt

Onze eerste dag zit er al weer op, het was wel flink wennen aan de warmte zeg.

Er was door de Nicaraguenzen al gestart met gereedschap en materiaal aanvoer en div. sloop werkzaamheden.

We zijn gestart met een werk overleg en voorstel ronde aan elkaar. Samen met John Lindhout en de meewerkende lokale mensen zijn we de plannen op locatie doorgelopen.

We hebben ook een goede uitleg gekregen over het gebruik van de ruimten die bij de kerk horen. In deze 2 lokalen word extra lessen gegeven naast het onderwijs wat ze op school krijgen. Dit omdat daar de klassen uit +/- 60 kinderen bestaan en hierdoor het resultaat wat te wensen heeft. Hier krijgen ze in kleine groepjes bijles zodat er echt persoonlijk contact is en er extra geholpen wordt met rekenen, taal etc. Er wordt door 60 – 70 kinderen gebruik van gemaakt. In de keuken word door vrijwilligers van de kerk gekookt zodat de kids in ieder geval een goede maaltijd krijgen wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dit eten wordt overigens gesponsord door een Amerikaanse instantie. Kortom een mooie manier om als kerk wat te betekenen voor de kinderen in de wijk.

Een plan van aanpak was snel gemaakt en we hebben ons een beetje opgedeeld om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Een deel van het dak is vervangen, spanten worden gerepareerd, muurtjes gemetseld en voorbereidende sloop werkzaamheden in de keuken zijn gestart. Voorbereiden de werkzaamheden voor het aanbrengen van de fundering van een overkapping zijn gestart door te graven en korven te vlechten.

20191112_100329[1]_opt 20191112_160930[1]_opt

 

Zie de verschillen hierboven.

20191112_100147[1]_opt

Zo ziet de keuken er nu nog uit!

 

 

 

Eén reactie op “Eerste werkdag

  1. Hoi
    Mooi dat het allemaal zo voorspoedig is verlopen en nu alweer aan het werk zijn daar
    Toch wel makkelijk een keuken die in het zwart is valt de roet niet zo op maar na twee weken zal hij er wel anders uitzien denk ik.

    wens ik jullie nog veel werk plezier en tot het volgende verslag

    groet uit Singapore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.