Donderdag 18 februari 2016

Goedemorgen bloggers,

Eerst nog nagekomen berichten n.a.v. gisteren. Piet heeft aan het einde van de avond Mieke in mogen stoppen. En nog had ze het vannacht koud in bed.

Mieke heeft gisteren NIET gezwommen, omdat het water veel te koud was. Het was maar zo’n 25 graden.

Vanmorgen liep onze wekker Kees weer om 6 uur af. Jan G. melde meteen dat hij vandaag heel snel geïrriteerd is. Mogelijk heeft hij gisteren bij het meer vlees van een gifkikker gegeten.

Vandaag is er weer veel wind, waardoor het aangenamer aanvoelde. Ook was er m.n.vanmorgen meer bewolking. Omdat alle voorbereidingen in Masaya voor Managua afgerond zijn, konden de mensen die daar werkten mee naar los Altos. Ook een hele ploeg aan Nica’s ging daar aan het werk. Hierdoor is er daar vandaag veel werk verzet. Er is tot aan het 2e bandje opgemetseld, de deuren en raamkozijnen staan gesteld. Omdat ook Jan v.d.B. naar los Altos is gegaan, misten de dames hem om 9 uur en om 10 uur. Dit was omdat hij steeds dacht dat het al koffie tijd was. Tijdens de werkzaamheden was ook ineens verdwenen. Hij was nog net niet als vermist opgegeven. Achteraf bleek hij in de omgeving op onderzoek uitgegaan was. Heel de omgeving staat inmiddels ook op film. Mieke en Ria zijn weer boodschappen wezen doen op de markt en bij de Pali, waarna ze met de taxi thuisgebracht zijn. Na de middag zijn ze met Henk naar los Altos gegaan. Hierdoor zijn ze er ook gekomen. De mensen van het dorpje wonen erg afgelegen en zijn verlegen naar vreemden. Door de sterke wind was het er ook erg stoffig. Ook Johan was een tijdje afwezig, want het koste nogal veel moeite om zijn Ada aan de telefoon te spreken. Als hij belde nam Ada niet op en andersom. Maar gelukkig hebben ze elkaar na ongeveer een week toch kunnen spreken.

Toen de ploeg naar Managua wilde vertrekken, melde Adwin dat hij uit zijn broek gescheurd was. Dit van de week niet de eerste keer. Hierdoor is zijn voorraad aan werk-korte broeken uitgeput.

In Managua is er door Kees en Piet verder gewerkt aan hoogbouw-2. De intensie was dat dit gereed zou komen, alleen viel het werk stil doordat we zonder stroom kwamen te zitten. Piet moest ruimte maken om een ondersteuning te plaatsen, alleen daar liepen ook diverse elektra draden als een spinnenweb door de ruimte. Bij het maken van de ruimte werd er een draad losgetrokken. 1 draad kwam tegen het staalwerk en we kwamen zonder elektra te zitten. We dachten dat als we de zekering zouden herstellen, de elektra weer terug zou komen, maar niets was minder waar. De zekering bleek overbrugd en dus was de hoofdzekering uitgevallen, alleen deze zit boven in de paal en kan niet zelf hersteld worden. We hebben de mensen dus in het donker achter moeten laten. Deze mensen beleven nu een romantische avond. Verder is er een begin gemaakt bij de 4e hoogbouw en kan daar morgen ook de vloerconstructie gezet worden. Suzanne heeft weer goed haar best gedaan om zoveel mogelijk mensen blij te maken. Naast het verzorgen van de mannen in Managua, heeft ze het e.e.a. aan knuffels en kleding in de wijk uitgedeeld.

Onder het klaar maken van het avondeten, was daar plotsklaps een lawaai met een harde gil. Ria ging door een stoel en kwam plat op de grond te zitten en de stukken van de stoelpoot vlogen in het rond. Gelukkig heeft ze zich niet bezeerd.

Jan d.H. en Johan hadden kennelijk nog niet genoeg gedaan, want thuisgekomen hebben ze in onze multifunctionele kamer nog een plankje voor in de douche gezaagd en afgewerkt. Onze dames waren daar niet echt blij mee. Al het stof dwarrelde door de kamer en kwam op de gedekte tafel terecht. De 2 mannen wilden hier geen gezeur over horen, want anders zouden ze er meteen mee stoppen.

Al met al was dit dus weer een enerverende dag.

DSCF1285 (1024x684)

 

DSC00525 (1024x683)      DSC00526 (1024x683)

DSC00529 (1024x683)      DSC00539 (1024x683)

DSC00543 (1024x683)      SAM_1495 (1024x768)

DSC_0188 (1024x680)      DSC_0204 (1024x680)

DSC00557 (1024x683)      DSC00554 (1024x683)

DSC_0210 (1024x680)      DSCF1301 (1024x684)

 

19 reacties op “Donderdag 18 februari 2016

 1. Hè allemaal! Wat blijft het leuk om jullie verhalen t lezen voor ik naar mijn werk ga!
  Fijn na wat ontspanning nu weer aan t werk te zijn met een briesje, hopelijk zorgt dat voor iets minder verhitte mannen op het werk…
  En pa, je bent niet thuis he? (Wij vinden het heel normaal dat dit soort dingen gebeuren… Haha, hij heeft dan namelijk altijd iemand die het even op kan ruimen….)
  Misschien Jan G een pet opzetten. Waarschijnlijk heeft ie gewoon last van de warmte haha. (Jan komkommers kan ook, maar dat geeft zo’n geklieder!)
  Veel succes daar!
  O ja, onze bouw vordert ook gestaag!
  Liefs vanuit Wechel!

 2. Hoi lieve opa Jan en de rest,
  Het is nu kwart voor 8 in de ochtend en we hebben even alle verhalen gelezen. We liepen nog een beetje achter, maar vinden de foto’s erg leuk!!!Wij willen ook wel een keer op dat houten vlot en lekker daar zwemmen!
  Wat veel arme kinderen zijn daar, zeg!!!Heeft u onze kleren en kleurtjes al weggegeven?
  Wij gaan nog 1 keer naar school en dan hebben we vakantie net als u!Veel plezier daar nog en we kijken al weer uit naar het volgende verhaal!
  Niek heeft om half 7 z’n fles al gehad en die slaapt nu weer!
  Gisteren waren Jort en Niek weer op Pinokkio, dat was erg jeuk (leuk) en Sven had zwemles en mocht het voordoen voor de rest, want ik ben de beste (zegt Sven).

  Dikke kus van ons allemaal

 3. Mogguh! Wat een super leuk verhaal weer om te lezen, complimenten voor degene die het in elkaar flanst Zo met de foto’s erbij is het iedere ochtend weer goed wakker worden en dat is heel wat voor iemand met een ochtend humeur
  Klinkt allemaal heel gezellig bij jullie!! Fijn hoor dat er weer zoveel werk verzet is…
  Ad, van jou wil ik morgen geen foto zien hoor, dat wordt ene grote lichtflits natuurlijk nu van het achterwerk. Hopelijk is er nog een vuilniszak voor je om aan te trekken.. Ik ben benieuwd naar het resultaat morgen Zal vast een fijn gezicht zijn geweest Suus, al die blije koppies met het uitdelen. Heerlijk!
  Hopelijk vandaag weer een frisse wind voor jullie, uit de lucht uiteraard en niet uit Ad z’n broek
  Ik ga zo m’n feestkapsel maken en naar de jarige Jet in Lekkerland. Werkse weer!
  XXX en een meelevende groet voor iedereen!

 4. Ik had er allemaal leuke smileys tussen gezet, maar dat werkt blijkbaar niet helemaal… De zinnen lopen wat raar over in elkaar zo, zal wel aan de natuurlijke haarkleur liggen 😉

 5. hallo nicagangers

  Heerlijk die verhale van jullie om te leze
  Ach en dan die MIeke .Ik denk dat ze bevange is door de hitte en dat dat deze koude reactie teweeg brengt.
  Kijk en mijn piet is tenminste een kerel he.die heb dat gewoon in de gate
  En dan Ria die door de stoel zakt
  ik kan me herrindere dat dat op een ander jaar ook gebeurde
  wel frapant dat het altijd bij de overkanters gebeurd.
  Ja het is niet voor niets dat er een rivier tusse zit.
  Nou ik moet het kort houde Kga zo naar de markt dit meldt ik speciaal voor Kees.
  Veel werkplezier en allemaal een beetje op Mieke lette.

  Een lieve warme groet voor jullie allemaal.
  groetjes
  Tiny

 6. hallo Harde werkers,
  Wat een verslag en mooie foto,s zeg, Super.!!!!
  En wat verzetten jullie veel werk daar!!!!
  Zeg Suzan je vondt het vast een fijn werkje om spulletjes uit te delen, wat een blijde gezichten zal dat geven.
  Zeg en Ria dat met die stoel, was wel schrikken denk ik.
  Ja Jan je was natuurlijk goed bezig om nog even dat plankje in de douche te maken ,dat het dan wat stof en zo geeft zijn de dames niet gewend maar zoiets is mij wel meer over komen, ha ,ha.
  Veel suc6 voor vandaag!!
  Groetjes van Bets ,Y love you!!

 7. Dag Mieke en alle andere werkers,

  Leuk verslag en mooie foto`s staan er weer op de site.
  Jammer hoor miek dat je niet even een duik heeft genomen in dat heerlijke water.
  Er wordt hard gewerkt, is te zien op de foto`s.
  Werkse weer vandaag en een goed weekend met elkaar.

  liefs uit Lekkerland (Martha)

 8. Hoi hoi,
  Wat een verslag, weer mooi zeg. Jullie gaan er echt voor met elkaar. Jammer van de stroom maar jullie houden volgens mij ook allemaal wel van byzondere gebeurtenissen. En zo te lezen gebeuren er nogal veel.
  Als het nou heel stoffig is, zoals jullie beschrijven over Altos, wat maakt dat laatste beetje stof van dat plankje dan uit (haha)
  Jan van mij heeft dat wel vaker in de ochtend, komt mij bekend voor.
  En Ria, wel schrikken met die stoel. Gelukkig dat je je niet bezeerde.
  Nou Mieke ik begrijp best dat je in dat koude water niet ging zwemmen. Zoek vandaag eerst maar een dik deken op.
  Hier is het mooi weer, een beetje mistig nog maar dat trekt straks wel weg. Ik heb lekker Voorjaarsvakantie en ga als H.i. d H. aan de slag. Veel succes weer vandaag en hopen dat jullie werk ook vandaag weer gezegend mag wordt. Jan ik hou van je Liefs mij

 9. Ha die Miek,en alle andere !! Wat zal Piet het fijn vinden dat Mieke het altijd koud heeft .Nou zorg maar goed voor haar hoor Piet !! Ennuh….Miek ,misschien een tip : doe een dik vest aan in het water ,dan blijf je ietsjes langer onder !!!Het is niet te hopen dat Jan G nog andere symptomen erbij krijgt van het vlees eten .En goed dat er iets meer bewolking ,en wind komt . Minder voor Mieke ,maar werk aan de winkel voor Piet ! Jullie verzetten veel werk zeg ,en fijn om nu allemaal bij de groep te zijn !! Jammer dat Jan v d B met een tekorte termijn geheugen rond loopt n Er kan niet altijd koffie gedronken worden . Zuster Mieke,daar zijn wel pilletjes voor !! Wij zullen hier het journaal ook wel in de gaten houden, in elke groep zit wel een avonturist !!!! En wat fijn dat jullie …..Mieke en Ria niet hoefden te sjouwen ,en lekker thuis gebracht zijn !! Hi hi .Trouwens ….ik begrijp die Ada wel ……. En voor Edwin hoop ik dat hij ook wat lange broeken mee hebt gekregen ( kan altijd een stuk af ) . Miek volgende keer waxine lichtjes mee nemen ,al is het maar voor Kees en Piet . En Ria ….zo te zien was het een stevige stoel ??? Dan zijn er ook nog mannen die voor extra kruiden op een gedekte tafel komen ! Wat willen jullie nog meer ? Ik wens jullie Heel veel kracht en succes voor de nieuwe dag mensen !

 10. Goeiendagschotel pa, zussie, adje en de rest natuurlijk.
  Pa doe je aan halve dagen ofzo dat je pas om 6 uur opstaat? Dat zijn toch geen tijden meer ! Uitslapen zalle we hier zeggen!? En ja Adwin het was van te voren natuurlijk al logisch dat jij uit je broek zou scheuren hè! Normaal zit je alleen op de stoel met een pookje in je hand te commanderen en nu moet je opeens elke x bukken en tillen, eigenlijk is dat niet voor je weggelegd maarja dat mag niet hinderen dan maar je zwembroek aan of is dat ook al vergaande glorie? En volgens mij heb m’n pa nog oude broeken van mij of ben je daar ook al uitgescheurd? En ja zusss mis je al zusss? We zien vrij weinig van jou maar wij denken hier dat je namelijk weer naar de kapper ben om die gekke vlechten te laten maken, nou pas dat natuurlijk wel bij Zusss want, basic dan weer niet maar stoer uniek en eigenwijs natuurlijk wel bedoel niet echt basic je haar hier in Nederland daar in nica natuurlijk wel en ja stoer daar zullen de meningen over verdeeld zijn!;-) en uniek en eigenwijs ben je zeker wel hier in Nederland wantja hoe vaak zie je dat nou!! Nou nog veel succes! En tot over 1 week en 2 weken 😉
  Groetjes Joost en Marit

 11. Goedemorgen allemaal, fijn om te lezen dat alles goed gaat al zijn er wel wat strubbelingen!! Mieke, houd je taai hé met al die mannen daar. Hoe is het met mini Adriaantje? Heb je al tijd gehad om dat kleine manneke te bezoeken en zn zondags pakje te bezorgen?? Knuffelt hem maar flink van ons!! Tja Kees, ik zag net Janine om 9 uur al de bus inklimmen, op weg naar Nica-land?? Toen ik vroeg of de reis naar Nicaragua ging schudde ze van nee, maar ze keek heel geheimzinnig! Wie weet, een verrassing voor je!! Wel mensen doe goed jullie best en veel werkplezier en groetjes van moeder simons

 12. Halloa allemaal,

  wat een verhaal, hopelijk is Jan G weer aan spreek baar vandaag, na een goede nachtrust en daarmee ook de gifkikker verdwenen. en Ma hopelijk geen stijven spieren van de val. heb je wel groene zalf bij je?
  hier is de vakantie aan gebroken en schijnt de zo lekker, voor het weekend geven ze niet veel goeds op heel regen namelijk. verder gaat het hier goed niet zoveel te vertellen als jullie. hopelijk kunnen jullie het schooltje af maken en misschien nog een paar schoolbanken maken bv. veel plezier met elkaar voor morgen en morgen hopen we weer mee te leven.
  er is dan al een week om geniet ervan want de tweede week gaat vaak nog sneller. tot morgen en nogmaals een goede werkdag

  fam. Broere van uit lekkerkerk

 13. o en trouwens in perkouw hebben ze toch ook van die palen met stroom, zo nieuw is dat niet toch, haha hopelijk is het morgen weer gemaakt. werkse

 14. He luitjes,ik ben ook weer bijgelezen hoor. Was weer een leuk verhaal. Ik dacht ik reageer ook een keer,ipv m’n vrouw. Groetjes Louwe

 15. Hoi!!

  Nou ik kan het begrijpen hoor, pap.. Al dat getetter aan je hoofd ‘smorgens.. Daar houden wij niet zo van..

  Maare jullie moeten wel die oude mannen een beetje in de gaten houden hoor..
  De jonge mannen wilden ‘s avonds nog weleens op stap gaan, nu gaat de oudere generatie overdag al aan de wandel..
  Anders moet er toch maar weer eens stevig met Henk worden gepraat.. Die heeft weleens iemand gewezen op het feit dat kinderen maken zorgt voor verantwoordelijkheid, dus wat zal het advies zijn voor de oudere mannen onder jullie………….

  Gelukkig werken jullie ook nog hard.. dat kunnen we dan weer zien op de mooie foto’s!
  Ook al kost het een stoelpootje links of rechts, dat geeft dan niet..

  Veel plezier nog! Ik mis je..
  Morgen m’n laatste officiele werkdaagje en dan mag ik met verlof..
  Dan gaat deze Mevrouw De Bolle lekker genieten!

  Doeidoei!!

 16. Hoi allemaal

  Echt leuk om weer een mooi verslag te lezen en de foto’s te bekijken met Sam oma pelle auto en eten maken de foto van de stoel begreep hij niet!
  Fijn dat er hard doorgebouwd kan worden op de stroomuitval na dan
  In berkenwoude hangt de draad ook nog met tape aan de paal door de sloot

  Hier gaat alles goed
  Groeten uit lkk

 17. Heee Mieke,

  Nu eerst maar eens reageren! Want ik geniet zo van de verhalen en foto’s Het is voor mij een reisje vanaf de bank…..
  Wat kou betreft…ik wil je niet meer hoe. ..van de week hier 3x moeten krabben
  Ik wens je en jullie allemaal nog goede dagen!!!!

  Groetjes, Marjo Boer

 18. Piet Piet,………. éven ruimte maken´ ja, ja !
  Als het ligt uitvalt is de ruimte (om je heen) automatisch weer heeeeel klein geworden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.