Dinsdag

Goedemorgen bloglezers,

Hier weer een bericht uit het warme Nicaragua. Vanmorgen vroeg begon de dag weer. Om 06:00 uur ging de wekker en hadden we een lekker ontbijt. Na het ontbijt gingen de mannen weer hard aan de slag. Corné en Patrick zijn weer verder gegaan in Tippi-Tappa. Profielen zijn gesteld  voor het metselen. Morgen kunnen de muren opgemetseld worden.  Rick, Jan V, Bram, Jan- Willen en Jacco zijn weer naar Los Altenos geweest. Éen huis is helemaal afgeplaat en geverfd. Bij het andere huis is het plafond er helemaal opgegaan en zijn ze begonnen met platen. Bij het derde huis is al hout werk gedaan. Morgen gaan ze daar weer verder met platen. Adriaan en Jelle zijn vandaag in Massaya begonnen om een twee wc hokken te metselen voor twee invalide mensen. Bij het eerste wc hok zijn de eerste vijf lagen gemetseld en het bandje is gestort. Bij de tweede wc zijn er drie lagen gemetseld en gaan ze morgen weer verder. Jan B regelt alles met de mensen op de bouw en heeft ook geholpen met het metselen in Massaya. Elise en Sandra hebben vanmorgen weer de dagelijkse boodschappen gehaald en het fruit en groente schoon gemaakt. Later op de morgen zijn ze de wijk in geweest en hebben veel spulletjes uitgedeeld aan de kinderen.  Afgelopen zondag is bij Anne Rosa een baby geboren. Vrijdag was ze nog hard aan het werk op de bouw en was nog niet bekend dat ze zwanger was. Zondagavond is ze naar het ziekenhuis gegaan omdat het niet goed met haar ging en bleek het dat ze zwanger was. Vanmiddag zijn Elise en Sandra bij haar op bezoek geweest in het ziekenhuis. Ze hadden gehoopt dat ze ook de baby konden zien, maar dag ging niet. Morgen hoopt ze thuis te komen met de baby, dus dan gaan ze nog een keer langs.  Morgen hopen we een halve dag te werken en hebben we ‘s middags een spelmiddag met de jeugd en kinderen. ‘s Avonds zullen we weer een verslag op de blog zetten.

Tot morgen.

12516235_1115374025192300_435795164_n P1030843 (800x600)                                                    Het huis in Tippi- Tappa                                  één van de huizen in Los Altenos

P1030842 (800x600) P1030844 (800x600) IMG_20160112_103342 (800x450) IMG_20160112_103501 (800x450)                                                  Twee wc hokken worden hier gemetseld

IMG_20160112_154111 (800x450) IMG_20160112_103637 (800x450)

IMG_20160112_110349 (800x450) 12571245_1115763025153400_1251400932_n (800x451)

IMG_20160112_103602 (800x450)

 

12 reacties op “Dinsdag

 1. hallo harder werkers
  als ik naar de foto’s kijk doen jullie weer erg je best daar en gaat het er weer een stukje beter uit zien voor de bewoners.
  dat huis in Tipitapa is wel iets anders als we gewend zijn is de standaard in het dorp waar J Verhaar woont ????
  Ad ik ben blij dat ik je zo bezig zie , je moeder gedraagt zich ook hier hoor geen vuurwerk en zo ik denk dat ze al bezig is met de erwtensoep voor als je terug komt .
  nog even een vraag Los Altanos ligt dat langs de weg naar Tipitapa dit is meer voor de mensen die er weleens geweest zijn
  Wensen we jullie weer veel bouw plezier en de groeten uit een NAT en KOUD Lekkerland

  groet kees en Jeanine

 2. Zo jullie gaan echt hard, al geverfd ook!
  Leuk dat jullie vandaag wat met de loco’s gaan doen!

  Seth: Pap, ik heb iets super moois gebouwd van de Duplo, wel 2 heftruck ‘s!
  Judah: Ik heb gisteren in uw oor gefluisterd (op een foto): Wij gaan lekker pannenkoeken eten
  Noach: Ik kroel lekker veel met mama hor nu u er niet ben!

 3. Hallo allemaal,
  De bouw ziet er goed uit jullie gaan hard vooruit. Lief San al die kindjes!! Dat jongetje moet je nog maar wat kleren geven en anders in je koffer stoppen. Geniet weer van de nieuwe dag heel veel plezier. En gefeliciteerd met jullie zussen San en Aad!!
  Liefs Arjan, Jeannette, Lois en Ruben

 4. Ha harde werkers,

  We genieten elke morgen, met een bakkie koffie, van jullie verhalen en foto’s. Wat word er een mooi werk verzet. Wat mooi dat de bouw al lekker vordert en dat iedereen zijn steentje kan bijdragen.
  Pap waar is je mooie speciale Nica broek??
  Elise zo te zien ben jij ook wel op je plekje! Geniet ervan met de kinderen 🙂
  Heel veel succes morgenochtend met het werk en veel plezier met de spelletjes.

  Liefs van de Verheijtjes

 5. hallo allemaal,

  wat een heerlijk weer hebben jullie daar zeg! Hier regent het vrij vaak en het is koud. Dit weekend geven ze zelfs -5 op. Wat ons opvalt is dat het werk zo goed gaat, ga er voor allemaal! Jacco je auto heb weer ff gedraaid hoor. Al met al allemaal heel erg veel succes gewenst en we zien uit naar jullie volgende bericht.

  groeten familie de ruiter

 6. Goedemorgen allemaal, wat gaan jullie hard zeg!! Fijn dat Aad en Jelle wc,s kunnen maken in speciale gebouwtjes, want als wij oud mogen worden en wat gebrekkig dan kunnen jullie dat hier ook wel maken! Zeg San, op die ene foto met die kindjes zie ik ook een stukje hoofd en bruin oor van………BRUUN??????? Ja nog steeds mis ik onze geit en bij iedere glimp van dat lieve beest, denk ik: dat istie! Jullie merken wel dat Kees niet alleen op me let maar nu ook al voor me denkt! Ja met temperaturen van onder 0 in het vooruitzicht, dan gaan we de spliterwten maar vast uit de kelder halen! Werk ze vandaag met dit heerlijke weer en geniet van de spellen met de kinderen, groetjes van moeder simons

 7. jelle, wat ben ik geschrokken.
  dat omstanders jou naar dat watervat lokken.
  lieve jongen, in dat vat zag je toch zeker vlokken.
  de ademhaling misschien nokken.
  het was jou beslissing, je hangt niet meer aan moeders “rokken ”.
  als ik zeg:ik zal het jou nadoen, dan zal ik jokken.

  jelle,wet je,wat een schrijver op-roep.?
  ze reppen over erwtensoep.
  en dan nemen ze die supstantie van moeder SIMONS onder de loep.
  ze staat er om bekend: ze maakt geen troep.
  jelle,veel heb je het geproeft,
  je weet, dat het verder geen krans behoeft.
  weet je, jelle, wat mij niet bedroeft,
  als jij,thuisgekomen, die soep weer proeft……………………………
  dat je dan, met 1 lepeltje, naar opa zoeft…………
  opa zit reeds nu ,met waterom de tanden , in het “‘ ROEFT”. (zijn huiselijk roefje ).

  maar, zo ver ishet nog niet.
  dat ligt ver in het verschiet.
  jou te schrijven, doet mij geen verdriet.
  het doet mij goed.,jelle geniet.
  opa ook, dus staan we

  • Hallo harde werkers,

   Wat hebben jullie weer veel gedaan. Erg leuk om weer bekenden te zien. San wat leuk dat je in het ziekenhuis mocht kijken en bezoeken apart hoor op kraambezoek en geen baby mogen zien.
   Ben wel heel benieuwd hoe het daar binnen uit zal gezien hebben.
   Jelle jongen wat doen ze weer met je.
   Heel veel werk plezier nog met z’n allen.

 8. Hey Dutchies, leuke verslagen, mooie foto’s, goed verhaal. Hoemeer ik er naar kijk, hoe sneller ik daar heen wil. FF geduld dan maar. Wat ik wel opmerkelijk vind. Jullie zijn er net, vrijdag iemand zwanger en nu al bevallen. Zeker, snelle Jelle is er bij. Niet alleen het huizenbouwen gaat snel, ook gezinsuitbreidingen komen regelmatig voor. Nu snel een aanbouwtje er aanzetten. Aanbouw.nl is er toch bij. Vermenigvuldigingsfactor van….. keer. Geintje!
  Jullie zijn goed bezig hoor en maken weer veel mensen blij.
  Zetten jullie ook nog een mooie groepsfoto op de site?
  Veel plezier daat.
  Gr. Piet

 9. Wat een leuke foto’s, wat zijn jullie allemaal goed bezig!
  Jelle en Aad jullie zijn ook een goed team dat zien we zo!
  En Jelle weer een schitterende zonnebril gekocht 😉
  Een hele leuke spelmiddag met elkaar, volgens mij zijn die kinderen wel blij met jullie!

  Liefs van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.