Dinsdag 23 februari 2016

Goedemorgen,

We willen onze trouwe lezers een verslag van de werkzaamheden van vandaag vertellen. De groep is wederom in 2 groepen uiteen gegaan. Jan G. en Wim zijn nog een keer afgereisd naar los Altos om de school verder af te bouwen. Zo hebben ze o.a. de tussenwand in het gebouwtje geplaatst en het vloertje van de veranda gesmeerd. Ook is er een begin gemaakt met de toiletunit van de school. Er word alles aan gedaan om het schooltje klaar te hebben, zodat  het morgen officieel geopend kan worden. In Masaya hebben de dames met de kinderen uit de wijk hiervoor al een spandoek geverfd.

Verder hebben onze dames met 2 tienermoeders uit Masaya inkopen gedaan voor het kind van 1 van de moeders. Dit is nog van geld van een vorige groep die dit met meerdere moeders hebben gedaan. Zo is er o.a. een badje, wandelwagen, kleertjes en babyvoeding gekocht en na afloop zijn deze spullen bij haar thuis gebracht. Hierbij viel op hoe armoedig zij moet leven. Ook zijn zij nog even bij Adriaantje langs geweest om te zien hoe het met hem gaat en waar hij woont. Ook Lili werd met een bezoek vereerd. Zo konden ze meteen de nieuwe “kookeiland met rookgasafvoer” en nieuwe entree van haar huisje zien.

In Managua zijn ook van het derde huisje de schotten geplaatst, nadat er een paar aangepast zijn. Dit was nodig omdat de deur anders tegen de boom aan geopend werd. Aan de andere huisjes is er ook verder gewerkt. Na afloop heeft Kees de toegangspoort bij de kerk hersteld. Hiervan was een scharnier losgebroken. Suzanne heeft de Nica-kinderen leren eten van de Duo penotti. Ze smeerde bij allemaal een lik op hun hand. Ze moeste er wel aan wennen, maar uiteindelijk vonden ze het toch wel lekker.

Morgen nog een halve dag werken en dan de officiële opening van de school.

20160223_160841 (768x1024)      lDSCF1465 (684x1024)

DSCF1479 (1024x684)      DSC00731 (1024x683)

DSCF1493 (1024x684)      DSCF1514 (1024x684)

DSC_0406 (1024x680)      DSC_0408 (1024x680)

DSC_0419 (1024x680)      DSC_0423 (1024x680)

SAM_1571 (1024x768)     SAM_1562 (1024x768)

DSC_0443 (1024x680)      SAM_1579 (1024x768)

DSC_0445 (1024x680)     SAM_1581 (1024x768)

DSC_0454 (1024x680)     DSC_0449 (1024x680)

DSC_0429 (1024x680)     DSCF1517 (1024x684)

 

28 reacties op “Dinsdag 23 februari 2016

 1. Goedemorgen Nica-gangers,

  Leuk die tevreden gezichten te zien bij de mensen en kinderen, waar jullie voor werken.
  Veel succes vandaag bij de opening van de school!
  Hopelijk hoeft niet iedereen gelijk naar de wc, gelukkig kunnen ze dan wachten in de “voorhal”.
  Opa Jan en Jan G, nog even volhouden tussen de “overkanters”, het is de moeite waard.
  Groetjes vanuit BAB

 2. Leuk om te zien dat jullie weer veel voor elkaar hebben gekregen in toch maar een korte tijd!
  Volgens mij heeft pa inspiratie van de schuur verwerkt met die schotten! Stevig toilet! Misschien een idee om dat bij ons ook weer ergens in de tuin te plaatsen? Goed voor de airco!
  Ook vandaag veel succes bij jullie werk. Liefs van ons allemaal

 3. Goedemorgen Ad & Suus,
  Fijn zeg dat jullie zoveel inkopen voor de tienermoeders hebben gedaan! Voor ons zo gewoon, maar voor hun heel bijzonder.
  Mmmmmm heerlijk duo penotti, leuk zeg om ze dat te leren eten. Ik zeg 1 lik op brood en 1 in je mond, eerlijk verdeeld toch?! 😉
  Veel plezier allemaal vandaag met de opening van de school, lijkt me leuk om mee te maken!
  Liefs van ons XXX

 4. Ha die Miek,en alle andere bezige bijen !! De week kan weer door midden gezaagd worden door één van de mannen !! Het is iedere ochtend een genot om de computer open te doen , het mooie verslag te lezen ,en de foto,s te bekijken . Sowieso al die blije gezichtjes, en dan die van jullie ook nog erbij terwijl jullie zo hard werken . In één woord Petje af ! Niet te geloven dat er in zo,n korte tijd zoveel verzet kan worden ! Toevallig was er gisteren een heel verslag op de tv van Unicef . Dat greep mij ook zo aan , de verhalen die ze vertelden ,hoe het daar in die ontwikkelings landen er aan toe gaat, en dat de kinderen blij zijn om naar school te mogen !! Mijn gedachte dwaalde naar jullie af ,en dacht: Jullie zien het ook van dichtbij !! Wat zal het een feest zijn als de school geopend wordt vanmiddag ! De spandoek zal pronken !! Geniet van al die blije gezichten !!! En Suzanne ….van die Duo Penotti ,daar zullen ze van blijven smullen !! Ennuh…. Mieke houd het maar goed in de gaten dat ze de nodige vitamientjes binnen krijgen !! Ziet er goed uit hoor !! Ik wens jullie allemaal weer veel kracht en succes !!

 5. Goede morgen voor alle harde werkers,
  Wat is het weer mooi om alle foto,s en het verslag te zien en te lezen!!
  Kees en Jan d H jullie zijn net van die meesters van het Leerlingstelsel,fijn dat die jongens meehelpen!!
  En Mieke ziet er weer erg lekker en vitaminevol uit, Super hoor dat je zo goed voor iedereen zorgt!!
  Ja en dan Oma Ria , wat een lief kindje he en ook super dat jullie zoveel spullen konden kopen.
  Voor vandaag veel plezier met de opening van de School!!
  Morgen hoop ik het wel te zien!!
  Veel suc6 en een dikke kroel voor Jan van mij en de rest!!
  Liefs Bets.

 6. goede morgen harde werkers

  Jullie hebben echt al een hoop werk verzet echt super!!!!!
  wij zijn heel benieuwd naar alle andere foto”s en verhalen
  geniet van de opening van de school en alle dankbare mensen
  en werkse nog de laatse dagen

  groeten uit lekkerkerk

 7. Goede morgen, hier vandaag mooi zonnetje. Jullie hebben echt super veel kunnen doen en morgen een office moment leuk. Ook weer mooi te zien die blijde gezichten. Werkse nog even morgen en dan de opening van de school. Hopelijk komen de andere huisjes ook klaar. Tot morgen weer. De groetjes vanuit lekkerkerk

 8. Hoi hoi,
  Het gaat nu wel in volle vaart elke dag verder. Iedereen mag iets moois bijdrage.
  School afmaken….Prachtig zeg. Ik hoop dat het een mooi feest zal zijn. Het is wel een wereld van verschil als er de mogelijkheid is om te leren. Jan en Wim hou nog ff vol, jullie hebben samen wel een hele grote klus!!! en een strijd tegen de tijd!!!
  Als ik die foto’s zie van die meisjes met blijde gezichten dan ontroert dat me echt. Hoop en verbetering dat is toch wel een bijzondere stap vooruit.
  Ria wat een prachtig kindje dat je vast mag houden. Jouw kennende….zie ik de liefde in je ogen voor dit schatje en de omstandigheden.
  Mieke wat verzorg je iedereen weer goed, een lekkere vitamine schaal vol fruit. Nou iedereen veel werkplezier en hopelijk krijgen jullie genoeg tijd om alles af te krijgen.
  Jan van mij (het zou eigenlijk wel handig zijn als iedereen een andere naam zou hebben, er zijn er toch genoeg) Geniet nog en onthou alle belevenissen. Love you. Gisteren was er bij Dorcas een koorlid reuze benieuwd naar je reis. Ze heeft de site op papier mee maar ze was niet zo vaak op de pc dus wist niet of het zou lukken. Groetjes aan iedereen Liefs mij

 9. Goedemorgen harde Nica-werkers,
  Fijn om weer een nieuw verslag te lezen en natuurlijk mooie foto’s te bekijken en weer veel grappige reacties
  Leuk Ria, jij met de kleine Adriaan.
  Groetjes van Matthias en Fabian en natuurlijk van ons allemaal.

  • God Jul til dere. HÃ¥per julearrangementet med de andre nordmenn ble vellykket. Jeg kan forsikre kapteinen at halve mannskapet som er i Norge driver med topp oppladning for videre seilas. Vi er mange som nyter dem. HÃ¥per dere koser dere med besøket.Klem

  • Let me get this straight, the guy dumps you, badmouths you to everyone, can’t decide whether sex or love is more important, and to you he sounds like such a winner that you want him back? If you go back with him, it means you don’t respect yourself very much which in turn, means he won’t respect you either. This does not make for a happy relationship.

 10. Hoi Kees, Adwin, Suzanne en de rest,

  Wat fijn om jullie verslagen te lezen en de foto’s te bekijken. Succes met de bouwwerkzaamheden, en alles wat jullie daar mogen doen. Groetjes, van “de 3 vonkie’s”.

 11. Goede morgen lieve Mieke en al de anderen. Weer veel van jullie mooie werk kunnen zien. Iedere keer weer heel fijn vanuit de verte door jullie foto s mee te kunnen kijken wat jullie daar allemaal doen maar echt de sfeer proeven dat kunnen jullie alleen. Ik hoop dat jullie alles naar wens kunnen afronden. Ook willen we jullie veel zegen toe bidden en weet dat De Heere Jezus zegt inMatth25:40b Voor zoveel gij dit een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan een hartelijke groet van Pa en Ma en Mark….

 12. Lieve broeders en zusters, fijn om te zien dat jullie zoveel werk gedaan hebben en het ook gezellig hebben met elkaar. De tijd dat jullie daar zijn is bijna voorbij.
  Veel sterkte nog en Gods zegen

 13. Goedemorgen mensen, heel fijn dat jullie ook nog even tijd hadden om naar Mini-Adriaantje te gaan kijken, prachtig mannetje op de foto, ja moeders hart klopt echt beetje sneller als ik hem zie!!! Veel werkplezier en een gezellige schoolopening en groetjes van moeder simons

 14. Veel plezier vandaag met de school! Mooie resultaten bereiken jullie met elkaar. Mooi dat de mensen zelf ook zo betrokken zijn! Veel succes!

  Liefs uit Krimpen.

 15. Hallo
  Leuk zo te zien het vervoer met paard en wagen,,
  Die mieke verwend de mannen erg ,,geschild en in blokjes het fruit in bakjes
  Kunnen ze niet zelf hun fruit schoonmaken ?
  Of zijn ze dit ook thuis zo gewend ,,bang voor vieze vingers
  Geweldig dat tiener moedertje ,vol trots achter de wandel wagen ,ook de baby is er blij mee ,nu kan het tenminste lekker met de beentjes trappelen
  Ben benieuwd naar de foto,s van de opening van het schooltje
  Ja en dan nog 2 dagen ,,als jullie werk plannen maar af komen ,met elkaar moet dat zeker lukken
  Geniet met elkaar van de dingen die nog komen gaan
  groet Elly

 16. Lieve allemaal,
  wat een mooie en indrukwekkende foto’s van alle dingen die daar plaatsvinden en gebeuren, die tevreden oogjes van al de mensen daar!! grote complimenten voor al jullie werk dat wordt verricht/en gedaan.
  heb begrepen nog een paar dagen en dan zit het er weer op.
  maar de opening van de schooltje dat gaat lukken.
  Wim en Ria, ik heb 50 kaarten verkocht voor € 50.00, en dat geld is voor jullie Project, ik breng het als jullie weer thuis zijn in Berkenwoude.
  Nog veel werkplezier met elkaar met groeten voor allemaal.
  Annie Hoogendijk

  • Hoi Mrietje, wat een mooie kiekjes weer , zodat we heel goed kunnen indenken wat jullie daar allemaal doen . Echt super hoor.Op de foto zag ik dat je weer voor de inwendige mens aan het zorgen bent. Ja geef die mannen maar goed de kost hoor,iets wat met liefde word klaargemaakt ,smaakt eens zo lekker heee.Nou meid weer een hartelijke en lieve groet van ons ,de suikerballen .

 17. Ha lieve Mieke,

  Oh oh wat zijn jullie druk! Prachtig om te lezen en we hebben er respect voor hoor!
  Nog 3 nachtjes en je bent weer thuis! Gezellig hoor! Kom volgende week maar snel weer eten dan zullen wij weer eens voor jou zorgen.

  Lieve groet,

  Je beste vriendin ;))

 18. Hoi Kees, Suzanne, Adwin en de rest van de club!
  Elke keer wel de berichten lezen maar niet reageren is niet zo gezellig, dus op het nippertje toch nog een berichtje van mij. Het ziet er weer goed uit allemaal daar, ook de vrije dag bij de kloof is wel “cool” zeg! Succes morgen met de opening! Spannende dag! Groetjes Nelleke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.