dag 6

De dag begon vandaag wat later dan normaal. We zaten vandaag rond 8 uur aan tafel. Rond half 10 gingen de meeste naar de markt, om daar een rondje te lopen en te ervaren hoe dat hier allemaal aan toe gaat. Vooral die geur bij het vlees vonden we (weer) erg fijn! Toen we terug kwamen bij Casa Jan regende het. Piet en Adrie gingen samen met John en Brenda en kleine John naar Mombacho. Zij zijn met de bus de berg op gegaan, en toen hebben ze uitleg gekregen over de werking van de vulkaan, en over de eilandjes in het meer van Nicaragua die ontstaan zijn van een vulkaan. Onder begeleiding van een gids hebben ze een route gelopen, en legde het een en ander uit over planten en uitzichtpunten. Ze zaten in de wolken en ook was het daar regenachtig. Verder was het enorm genieten van de geweldig mooie natuur. Het is eigenlijk een stukje regenwoud.

De rest van de groep is met de bus samen met Kelvin naar Granada gegaan. In Granada zijn we overgestapt op een paard en wagen en die heeft ons bij een restaurant gebracht waar we ook een bootje konden huren om langs de eilanden te varen. Dat was erg genieten, we zagen prachtige bloemen, vogels en ook apen op verschillende soorten eilanden. De apen werden gevoerd met brood en daardoor kwamen sommige apen zelfs op de boot. Het was een hele belevenis. Ondanks de bewolking en een spatje regen hebben we erg genoten. Daarna werden we weer opgehaald door een paard en wagen en ontmoeten we John en de rest in het centrum van Granada. Vanaf daar zijn we weer met de bus richting Casa Jan gegaan.

Rond 7 uur waren we weer bij Casa Jan, toen moesten we ons snel omkleden want we werden rond half 8 verwacht bij Papa John, om daar gezellig met John, Marjan en Sophie Lindhout pizza te gaan eten. Dit was erg gezellig! Verder hebben we deze avond lekker onze voetjes om hoog gehouden en heerlijk relaxt gedaan.

Hartelijk bedankt voor jullie hartverwarmende reactie’s, we genieten er enorm van. We lezen de reactie’s met elkaar na het eten.

 

 

IMG_6239

OHWI0409   RROM1954

UCAK6785   JQVD5555

   

IMG_6313   IMG_6320

IMG_4677   IMG_4678

IMG_4668    IMG_6335

 

Van deze heerlijke Beemsterkaas genieten we elke dag. Dankjewel sponsor!

Van deze heerlijke Beemsterkaas genieten we elke dag. Dankjewel sponsor!

11 reacties op “dag 6

 1. Hoi..

  Klinkt goed.. even een daagie uitrusten en leuke dingen doen..
  Mogen de aapjes nu gevoerd worden?? Grappig!

  Gelukkig blijven jullie nog even want de kaas is nog niet op..
  Lekker veel tosti eten….

  Veel plezier nog.. hier is het zondagochtend.. steenkoud met schaats koorts.. ik niet hoor, trouwens, maar dat had je ook niet verwacht.. haha.. .
  Jullie in ruste en morgen weer een zang dag..

  Dikke kus van Eline en Jan.. Jan heeft net zn fles op en ik hoop dat hij nog even verder slaapt.. maar eerst even kroelen en opwarmen..

  Doei!!

 2. Goede morgen ziet er gezellig uit lekker een dag ontspannen .
  Ik heb de dieren bij de buren al weer wezen voeren helaas was de waterleiding bevroren dus Arnout maar even wakker gebeld volgens hem kan het voor binnen geen kwaad dus moet maar gemaakt worden als ze weer thuis zijn.
  Hier is alles nog goed erg koud maar de zon komt al weer op gelukkig
  Allemaal een goede zondag en tot het volgende bericht
  Gr Ria

 3. Beste allemaal,
  Zo te lezen hebben jullie weer een gezellige, mooie dag gehad om zo van de natuur in Nicaragua te genieten. Dit is wel wat anders als wat jullie de afgelopen dagen hebben gezien bij de mensen waar jullie huizen voor bouwen.
  Hier begint het zonnetje ook al weer te komen, maar dat zal vast niet de temperatuur worden waar jullie nu net aan gewend zijn.
  We zien uit naar de volgende verslagen en foto’s.
  Goede zondag met elkaar!
  Groetjes, familie Voorsluijs

 4. Hoi opa en de andere

  Heerlijk om lekker te ontspannen Sam wil ook wel met een paard en wagen rijden
  Geniet er van en een goede zondag
  Groeten uit Lekkerkerk

 5. Ola bouwvakkers,

  Heerlijk al die verhalen te lezen, het gaat zoals het altijd gaat

  Geniet van de tweede rustdag en het samenzijn met de gemeentes van Iglesia Reformada. Jullie aanwezigheid is al een zegen voor hen, ik hoop dat het voor jullie andersom ook een zegen is om bij hen te zijn. Klopt het dat het vandaag een doopdienst is?

  Al die schitterende natuur van gisteren zet je toch weer stil bij onze geweldige Schepper, de Heer van hemel en aarde, de God van Israël!

  Een gezegende tweede week alvast!!

  Groeten vanuit een Nicaraguenze schommelstoel lekker dicht bij een warme kachel

  Fam. Meerkerk

 6. Goedemorgen allemaal,

  Klinkt mooi zo’n dag met voor iedereen wat wils. Is het nog steeds dezelfde varkenskop als die op de voorkant van het boek staat? dan ruikt die inderdaad vast niet lekker meer hahaha.

  Hier groeit het ijs goed in de dikte.
  Elke dag zonnetje maar wel koud. Liefs aan allemaal maar het allermeest voor mijn Jan. Goede zondag gewenst. Met misschien wel veel bekende gezichten.

 7. Ha die pa. Aan de foto’s te zien, ben je weer helemaal op je “plekkie”
  Goed om te zien en te lezen dat er weer zoveel gebeurt. Fijn dat we op deze manier weer even om het hoekie kunnen kijken. Goede zondag met elkaar en hartelijke groeten aan allen.

  Henry B.

 8. Hallo
  Ziet er weer gezellig uit
  Lekker daaje ontspanne
  Piet die foto van jou doet me denke aan wandele in de bergen van zwitserland
  De foto s van de rest van de groep
  Heel leuk zeg met die apen
  Ook voor vandaag een mooie dag toegewenst
  Horen wel weer hoe die verlopen is
  Geniet ervan
  Groetjes

 9. Goede morgen allemaal
  Geweldig weer te lezen en te zien wat jullie op je welverdiende dag allemaal gedaan hebben
  Dede Mombacho en het varen komt mij erg bekend voor, of ik er zelf weer loopt.
  het doet de mens weer goed even ontspannen te zijn en de dag af te sluiten met een lekkere pizza met John en zijn gezin..
  Goede zondag toe gewenst en geniet nog van deze rustdag en goede kerkdienst toe gewenst
  Groetjes van de overkanters

 10. Hallo allemaal!

  Wat super fijn zeg om zo met jullie mee te leven, elke dag moet ik even spieken wat jullie beleefd hebben.. 😉 Jullie werken hard, fijn dat er een dagje van uitrusten tussen zit! Gezegende tijd met elkaar verder..! Pss jo, best fijn om je af en toe op de foto voorbij te zien komen.. 🙂 je zit best heul ver weg.. Groetjes Mir!

 11. ha johanneke
  ‘Leuk hoor die berichten en fotos
  Ik denk dat je nou nog minder varkensvlees wil bij het zien van dit soort varkensvlees.
  verjaardag van je vader weer voorbij zodoende ben ik ook weer actief op de site veel werk plezier nog maar dat lukt wel zo te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.