Dag 3

Dag 3 alweer…

Na een goed ontbijt zijn we om half 8 vertrokken naar Tipitapa en Managua.

In Tipitapa is heel de groep aan het werk gegaan behalve Kees en Jeanine. Die trokken verder naar Managua samen met John om daar bij de kerk aan het werk te gaan. Zij hebben de oude beplating van de kerk verwijderd, en de nodige steunen en uitsteeksels afgeslepen en verwijderd. Daarna hebben ze de dakspanten verlengd en twee mallen gemaakt om de zinken goot te zetten. Dit moet aan beide zijden van de kerk gebeuren.

De rest van de groep is bij huisje 1 begonnen om te bouwen. Dit huisje word gemaakt voor een man en vrouw die 2 kinderen hebben en nu bij andere familieleden woont.

Wat hebben we hard gewerkt met elkaar! Na het middageten moesten we alleen nog een bekisting maken voor de verstevigingsbalk waarvoor nodig is voor aardbeving bestendig bouwen. Daarna waren we al een heel eind met huisje 1. Dus zijn Jan B. Wim en Jan G bij huisje 1 gebleven om daar de laatste dingen te doen. De rest van de groep is naar huisje 2 gegaan. Daar word een wat kleinere huisje gebouwd, dat word een slaapkamer voor 2 jongens, zodat zij een eigen plekje hebben. Ook hebben we daar een goede start gemaakt, het meeste metselwerk is daar al gedaan. Dan kunnen we daar morgen het metselwerk afmaken en de bekisting maken voor de verstevigingsbalk. Bij huisje 1 waren ook een aantal kinderen, daar hebben we kleding uitgedeeld. Ook hebben we boekjes met een pen uitgedeeld en stuiterballen en fluitjes. En o wat zijn de kinderen enorm blij met zulke kleine dingen!

Toen was het weer tijd om richting Casa Jan te gaan. Nadat we ons weer heerlijk opgefrist hebben, stond het heerlijke eten weer op tafel. We kregen vandaag heerlijke rijst met stukjes gebakken kip en wat sla. Adrie had er wel wat moeite mee om deze stukjes kip weg te krijgen :), dit omdat we elke dag langs een kippenboer rijden, waar een vreselijke lucht hangt.

Na het eten hebben we nog met elkaar een aantal liederen gezongen. Ook het mooie lied, op verzoek van Clara; Heer wat een voorrecht om in liefde te gaan.

Ook deze avond hebben we heerlijk relaxt gedaan, even bijtanken van een dag hard werken. Het spel 5 duizenden komt ook weer op tafel. Wat word dat fanatiek gespeeld!

Dan is het tijd om weer heerlijk ons bedje op te zoeken! En dat slapen gaat zeker goed komen na zo’n dag hard werken!

 

DSC07963   DSC02129   DSC02127    

DSC02128   DSC02122    DSC02125

DSC07968    DSC07971   DSC07972   

DSC07985    DSC08009   DSC08023

DSC08029

 

6 reacties op “Dag 3

 1. Moghu zwoegers.

  Ziet er goed uit allemaal. Er wordt zo tezien hard gewerkt lekker. bezig! Enne pa ben je op de brommer naar tipitappa??

  Groetjes

 2. Goedemorgen..
  Onze dag is alweer begonnen.. ook wat vroeg, maar goed..
  Jullie dag is afgelopen.. lekker hard gewerkt en veel gedaan!!
  Leuke foto’s ook van iedereen.. Adrie in zn hagelwitte hemd… nu niet meer zo, misschien…
  Op de foto’s te zien, knapt het wel weer op waar jullie bezig zijn..

  Weltruste en veel succes morgen weer!!

 3. Goede morgen allemaal

  Wat een goed team zijn jullie weer het gaat goed zo te lezen, en wat fijn dat jullie voor Clara hebben gezongen het mooie lied waar Henk ook zo van hield.
  En een beetje jaloers zijn we hier wel hoor, wij kunnen niet in een hempje lopen wel een zonnebril want de zon schijnt hier ook lekker dat maakt het hier een beetje behagelijker maar er wordt voorspeld dat het in het weekend nog kouder wordt.
  Werkse allemaal en tot het volgende bericht.

  Ria

 4. Goede morgen allemaal
  leuk om jullie zo actief bezig te zien met het bouwen van de huisjes en dakwerk aan de kerk.
  Ik mis jullie wel, had daar ik ook graag bezig geweest, maar gelukkig ben ik nu thuis om onze vriend bij te staan nu zijn vrouw is overleden.
  Fijn dat jullie ook voor Clara bij haar huisje aanpassingen kunnen maken om het leven voor haar wat aangenamer kan worden , en ook nog oor haar het mooie levenslied gezongen hebben.
  Jan G hoe is het met het snurken van je collega’s. moest je weer verhuizen van bed ? veel plezier met elkaar en werk ze weer de komende dag
  .

 5. hoi opa gaat het goed daar? en zijn de mensen al goed geholpen?
  het gaat hier ook goed in nederland.
  en vond je het leuk toen je in het vliegtuig moest slapen in de stoel?
  en gaat het nog goed met de mensen?
  ik mis je wel heel erg.
  dikke kus van deborah.

 6. Kees en Jeanine,
  Al druk zo te lezen en wat leuk dat jullie met en spandoek verwelkomd werden.
  Er wordt naar de groep uitgezien.
  Maak er een productieve en gezellige “dikke” week van
  Zo te lezen wordt er met z’n allen hard gewerkt.
  Geniet van de warmte.
  Als jullie terugkomen kunnen de winterjassen aan en de ijzers onder.
  Goede tijd daar. Ook groet van moeder de Mik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.