Dag 2 we zijn begonnen

Beste volgers

 

Na een heerlijk avondje in Casa Jan was het rond half 12 al lekker rustig en lag iedereen lekker te slapen. Vanochtend om 6 uur was er weer leven in huis iedereen vroeg uit bed om om kwart over 6 lekker te ontbijten!!

Na een goed ontbijt en ons brood pakketje te hebben klaar gemaakt zijn we om 7 uur met onze vaste chauffeur naar Managua vertrokken, daar aangekomen zijn we als groep begonnen met een dag opening met de mensen van de gemeente in Managua met een bijbel tekst en gebed. Aansluitend hebben we even de planning doorgenomen en van start gegaan.

Arie is begonnen met tekenen en uitwerken van het plan van de bouwprojecten dit in verband met de vergunning die wij morgen definitief hopen te krijgen. Rick, Sjoerd, Martin en Gijs zijn begonnen met het uitzetten van de wanden bij de school en klaar zetten van de blokken daarna zijn ze bij Casa Hollanda mee gaan helpen. Daar is de rest van de groep begonnen met het maken van de wand naast de kerk en hebben we een begin gemaakt met het voorbereiden van het beton ijzer waar straks de staalconstructie op komt van de pastorie.

Voor Caroline begon de dag al goed want jaja na een lange omweg was daar dan toch eindelijk haar lieve vriend Joran die vanochtend aan kwam in Managua en daarna gelijk aan de bak moest. De vrouwen hebben vandaag ook een leerzame dag gehad want na een spoedcursus lassen van Joran van een half uur hebben de vrouwen het laswerk op zich genomen.

Na een dag hard werken veel vlechten en stof-happen van het slijpen zijn we na een beetje opfrissen vanuit Managua gelijk doorgegaan naar Tipi Tapa, waar wij als groep een kerk dienst bij hebben gewoond, ook zijn we met de groep een paar eerdere projecten wezen bekijken.

Er was een mooie dienst met een preek over dienen. Er was gelukkig vertaling naar het Engels. Daarna zijn we met onze vaste chauffeur weer richting Casa Jan gereden waar we om 8 uur weer een heerlijke maaltijd rijst met kip hebben gekregen. Ook Hannie en Adrie met zijn vrouw hebben lekker mee-gegeten. Als toetje een lekkere bak koffie en wat fris. Straks gaan we allemaal weer lekker onder zeil.

 

Groetjes uit het warme maar winderige Nicaragua

 

 

P1060618 P1060587

P1060617 P1060611

P1060610 P1060606

P1060586 P1060605

P1060588 P1060593

P1060600 P1060601

P1060602 P1060583

P1060573 P1060627

P1060628 P1060623

 

9 reacties op “Dag 2 we zijn begonnen

 1. Shalom allemaal,

  Wat fijn dat jullie lekker konden beginnen vandaag!
  En helemaal fijn dat jullie nu compleet zijn!

  Wat een power dames dat jullie het lassen op je hebt genomen; stoer hor!

  Alle klamboes inmiddels vast, zodat ze niet wegwaaien 😉

  Noach: papa, ik hoop dat je snel weer terug komt. En ik zag u op de foto met een gekke pet 😉
  Seth: veel bouwsucces!
  Judah: papa, heb je al een vergunning voor het bouwen?

  Liefs,
  Ricklovers

 2. Hallo vrienden, Mooi verslag, lekker bezig daar zeg!
  Veel zegen en plezier met elkaar gewenst.
  groetjes,
  JP

 3. Ik geniet van de verslagen en de foto’s. En vooral kijken of we Bouke/papa zien.
  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat jullie daar doen. Broers en zussen heel ver weg helpen en er niets voor terugverlangen.
  We bidden dagelijks voor jullie allemaal.
  Groetjes van ons en een dikke kus voor papa van Micha, Joshua en Noah.

 4. Zo dat ziet er goed uit zeg. Wat leuk dat jullie het allemaal zo naar je zin hebben.
  En wat een stoere meiden zeg! Knap dat jullie dit werk oppakken, we zijn trots op jullie! Moest van de mannen van beneden zeggen dat jullie je wel goed in moeten smeren met lassen.
  Het is in Lekkerland heerlijk weertje vandaag, lekker zonnetje echt even bijtanken. Allemaal de lieve groetjes van ons viertjes!!

 5. Hallo allemaal, jullie zijn al lekker bezig met de klussen. Iedereen is druk aan het werk. Met zulke meiden kan je de klus wel klaren. Fijn dat de club nu compleet is. Met een Schop erbij, moet het helemaal goed komen. Naast al het werk ook nog eens een dienst met geloofsgenoten bezoeken, is een goede aanvulling. Ga zo door. Succes verder en een fijne tijd met elkaar.

 6. Hallo allemaal,
  Wat een leuke verslagjes van elke dag ze worden hier met plezier gelezen! En dankbaar werk om zo voor je medemens bezig te zijn, het
  ziet er goed uit, en super meiden dat jullie zelfs lassen
  Gezellige avond met elkaar
  Groetjes van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.