Dag 2, verkenning en voorbereiding

Beste bloggers,

De hanen hier hebben de speciale gewoonte om ons ‘s nachts om 4 uur te wekken. Na een paar dagen hard werken hoor je dat niet meer, maar vanmorgen dus wel. Allemaal klaar wakker. Een aantal besloten om 6 uur er maar uit te gaan. Wat is die temperatuur toch heerlijk!! Nadat ook de jeugd uit bed getrommeld was hebben we heerlijk ontbeten. Adriaan heeft ons verwend met een gebakken ei, top kok! Om 9 uur de wijk in om te kijken wat de plannen zijn. Toch weer onder de indruk van de verschillen in levensstandaard. We gaan nuttig werk doen! 4 huizen bouwen, waarvan 3 in Masaya, waarvan 1 dubbele en 1 in Los Altos (5 km vanaf Masaya). Huisjes hebben bouwnummers. Nr 5, nr 9, nr 6 en 11 (dubbel) en nr 14 in Los Altos. Ze hebben goede voorbereidingen getroffen en Niels (een vrijwilliger uit Nederland die hier vanaf begin november is) heeft zelfs tekeningen gemaakt. Toch voelt het vreemd om hier rond te lopen in de huisjes zonder Henk, het vanzelfsprekende aanspreekpunt. Het gemis is niet omdat er een mindere voorbereiding of selectie is, maar in het gemis van de persoon Henk, met zijn mensenkennis en sociale vaardigheden. De motor die hier veel respect had van de bevolking en met zijn grote stappen altijd bruisend van energie voorop ging.

Na de verkenning zijn we inkopen gaan doen en hebben we Casa Jan op orde gebracht. We hebben weer een ventilator, kunnen warm douchen, hebben haakjes voor de handdoeken, geen lekkende wc meer, een klok, een spiegel en hangmat. Tussendoor is Aad nog bij de barbier geweest, hebben de dames inkopen gedaan en hebben we al 2 keer kip gegeten.

img_6772

Vanavond hebben we een speciale welkomstdienst gehad waarbij Costiaan het vertaalwerk deed zodat we het goed konden volgen. De blijheid en dankbaarheid van de gemeente was voelbaar en de boodschap ging over het vertrouwen in God met als voorbeeld Bartimeus die bleef roepen uit geloof. We werden opgeroepen zijn voorbeeld te volgen en in geloof ons werk te gaan doen. Daar hopen we morgen vol energie mee te beginnen!

Nu zitten we nog even na te praten, een spelletje te doen, slingers op te hangen voor Jan d H. De jeugd zal zo wel als eerste naar bed gaan…………..

Tot snel, misschien volgende keer iets kortere blog 😉

Hartelijke groet uit een heerlijk Nicaragua.

 

img_6769

img_6770

17 reacties op “Dag 2, verkenning en voorbereiding

 1. Ha Aad en de rest, tja wat dat toch is met onze Aad, in Holland niet te bewegen om naar de kapper te gaan, en 1 dag in Nica-land en hij zit al op de stoel bij de Barbier!! Hij zegt: de prijs, moeder, maar ik heb er mijn twijfels over!! Fijn dat er genoeg te bouwen is, dus ga maar met plezier aan de slag, en bemoedig de mensen en kinderen!! Groetjes van moeder simons

 2. Lieve pa,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Een fijne dag gewenst en succes met bouwen.
  Liefs van ons,
  GMDMN

 3. Hallo allemaal ,

  Er is weer genoeg werk zo te lezen. Veel succes ermee!!!
  Jan de H van harte gefeliciteerd met je verjaardag we wensen jengelen veel goede en gezonde jaren toe!!

 4. Ja, vandaag gaat het echte werk beginnen, fijn dat jullie de eerste dag even konden bijkomen van de lange reis . Jan den Hoed van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag toegewenst zo ver van huis en je gezin. Ga er lekker tegenaan vandaag en vergeet niet er ook van te genieten. allemaal de hartelijke groeten.

 5. Goede morgen allemaal
  Jan de Hoed van harte gefeliciteerd met je verjaardag,Fijne dag in het verre Nica
  Je bent vast verwend met ontbiijt op bed,,zo niet dan is dat een misser vandaag ,want thuis had Bets dat met liefde voor je gedaan
  Het wordt wel een klus om 69 kaarsjes uit te blazen ;je heb toch wel voor taart gezorgd voor vandaag ?
  Wij houden het hier wel tegoed jou feessie
  Voor vandaag werk ze allemaal en een gezellige dag met elkaar
  groet Elly den Hoed

 6. Hallo allemaal,
  Wat leuk om even wat van jullie te lezen. Fijn dat alles goed gaat en ik ben best een beetje jaloers op het weer bij jullie! Hier is alles grijs, nat en koud! Brr! maar Ik ben wel erg blij met mijn keuken!! Ik hoop dat jullie een beetje weerstand hebben, anders krijg jet het deze weken wel denk ik.. Veel succes hoor en veel bouwplezier met elkaar! liefs van “de Stammetjes”

 7. Beste bloggers,

  Leuk om weer wat van jullie te horen.
  Jan van harte gefeliciteerd met uwen verjaardag,mag hopen dat je van mn schoonmoeder toch wel een heerlijk ontbijt op bed heb gehad?

  Groetjes de volgers:-)

 8. Beste bouwvakkers,
  Als eerste willen wij Jan de H. van harte feliciteren met zijn 69e verjaardag.
  Er staat weer veel op jullie programma voor de komende dagen. Heel veel succes ermee. Het gaat vast goed komen.
  Jammer dat er misschien morgen geen internet in Nicaragua is. Wij willen wel graag van alles op de hoogte blijven hoor, van wat jullie daar allemaal doen.
  Papa, gaat u ook nog naar de barbier?
  Lieve groeten van ons allemaal, de Voorsluijsen.

 9. Ha allemaal,
  Leuk om jullie weer te kunnen volgen via de blogs! Heel veel succes met jullie werkzaamheden komende tijd. Speciale groet voor (o)pa Adrie van ons allemaal uit het koude natte winderige Holland!

 10. Jan van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Zo te lezen hebben jullie genoeg te doen, en het weer bij jullie spreekt ons ook wel aan, hier is het fris, er komt vorst aan zeggen ze we wachten maar af.
  Iedereen de hartelijke groeten en veel werk plezier.
  En geniet van de heerlijke kip met rijst en rijst met kip van Clara.
  En Jeanine zorg maar voor de vitamine,s voor de mannen, en ze zijn vast blij dat ik er niet ben, krijgen ze geen soep met plastic haha.

  Wim en Ria

 11. Hoi allemaal,

  Wat een leuke blog en wat een goed begin van jullie reis. Een goed begin is het halve werk
  Gods zegen en Hartelijke groeten,

  Arie en Ferdina & kids

 12. Hoi hoi,

  Ziet er goed uit….bedankt voor t verslag en wel bijzonder zo’n welkoms dienst….

  Ik hoop dat jullie bekenden mogen ontmoeten…..Doe iedereen de hartelijke groeten uit Nederland.

  Natuurlijk voor jullie allen een lieve groet.
  Succes met het bouwen, geniet ervan…..heerlijk voor een ander wat mogen doen…. Zorg goed voor elkaar en de mensen daar….lekkere temperatuur….
  Ja de hanen zijn denk ik bang van zoveel Hollanders dus maken ze vast vroeg kabaal……ik begrijp dat wel hoor….een haan denkt ook niet zover weg helaas.

  Hier woeste winden en soms buien en er komt winter aan zeggen ze…..

  Jan van mij loves……

  Groetjes uit BabXXXX

 13. Hoi!!

  Ff serieus….. Hebben jullie dat hele end gevlogen om maar 4 huizen te gaan bouwen?? Kom op!! Dat kan beter hoor!! Jullie bouwen nog maar wat.. Er was toch geld zat?? 😉

  Het zal best wel vreemd zijn zonder Henk… Wie is nu het opperhoofd?? Ik denk Kees……… Of Jeanine misschien…. Ach, als de Jannen maar luisteren, dan ben je al een heel stuk op weg..
  Maar goed, 1 Jan is alweer een jaartje ouder dus of dat gehoor nog goed werkt……Gefeliciteerd hoor, Ome Jannus!!

  Nou veel succes met z’n alle..Veel plezier en voorzichtig op de bouw!!

  Love you..
  Christa

 14. Hoi allemaal.
  Heel leuk om het allemaal weer te lezen . Jan van harte gefeliciteerd Aad wat fijn voor je moeder dat je naar de kapper ben geweest want tja je weet het als je haar maar goed zit ik wens jullie een hele goede tijd met mijn gedachten ben ik bij jullie heel veel werk plezier toegewenst hartelijke groet Mieke
  PS Jan g doe je mijn vrienden. De hartelijke groeten

 15. kees en Jeanine,
  Uit het verslag begrijp ik dat het toch wel vreemd is zonder Ds. Minderhoud. Een nieuwe leider zal wel aangewezen zijn. In veertien dagen vier huisjes bouwen.
  Aardige klus maar ook daar geldt: “vele handen maken licht werk” en als het dan ook gezellig mag zijn gaat het twee keer zo hard. Heel veel werkplezier.
  Geniet van de temperatuur. Wij gaan “onder nul” komende week. Jammer voor de schaatsfanaat Kees.
  Groet vanuit een nat en koud BAB,
  Nel en Hans

 16. Hallo Luitjes ver weg 😉
  Dacht ineens aan jullie, daarom de blog opgezocht en jullie stukjes gelezen. Genoten van de langere en korte verhalen – Jullie hebben eigen al best al veel beleefd in korte tijd….en ja zo begrijpelijk dat jullie dominee Minderhoud missen – ik hoop echt dat de mooie herinneringen helpen in dit gemis…
  Voor mij is dit lezen een beetje terug in de tijd toen mijn oudste zoon dit soort werk heeft gedaan met World Servants. Gaaf hé om op deze manier bezig te mogen zijn voor de mensen daar!!
  Ik wens jullie daar alle goeds en veel zegen op jullie werk en in de contacten daar…
  Hartelijke groet uit een winters Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.