dag 11

De laatste dag alweer, dat was extra genieten van de zon, en van de mensen om ons heen. Vandaag mochten we net wat langer in bed blijven liggen. We hadden een vrije ochtend. Een aantal van de groep gingen bij de kerk in Masaya aan het werk, om de werkplaats verder in orde te maken, en ook het tegelwerk in de kerk is verder afgemaakt. De rest van de groep is gezellig naar de markt gegaan. Tussen de middag hebben we met elkaar bij Casa Jan gegeten, en toen zijn we met heel de groep naar Los Altos gegaan om daar bij een schooltje te kijken en bij huisjes die al eerder door een groep is gebouwd. Wat mooi om te zien dat er steeds meer kinderen naar dit schooltje komen. In een van de huisjes lag een gehandicapt kindje in bed, en in dit zelfde huisje zat een kind van 14 jaar die net een baby had gekregen. In dit land is een kind heel erg belangrijk, daardoor hoor je er helemaal bij. Heftig om te zien dat zo`n gehandicapt kindje, alleen maar op een bed ligt op en verder niets kan omdat ze geen goede hulpmiddelen hebben.

Daarna zijn we naar Tipitapa gegaan om daar de huisjes op te leveren, en de afscheidsdienst bij te wonen. De gezinnen waren enorm blij toen we de huisjes kwamen opleveren. De dankbaarheid straalde van hun gezichten af.

Het was een mooie dankdienst, het ging over Mattheus 25:31-46, Waar het over de schapen en de bokken gaat. Het zijn de schapen die de hongerigen eten geeft, als wij als schapen dat aan een van van Mijn broeders heb gedaan, dan heb je dat voor Mij gedaan. Het gaat niet alleen om het horen van de nood van je broeder of zuster, maar het gaat er ook omdat we in actie komen. Niemand is arm genoeg om niets te doen voor zijn broeder of zuster. Het is Jezus die ons vraagt om elkaar lief te hebben. Onze liefde gaat verder dan onze eigen gezin of familie. Iedere kerk hoort gedreven te zijn om elkaar te dienen, met genade van God. Op die manier laten we de barmhartigheid van God zien.

Ook wij zongen nog twee liederen; als een hert dat verlangt naar water, 10duizend redenen tot dankbaarheid. Jan B. sprak nog een woord tot de gemeente, daarna werden we gezegend door de gemeente, en kregen we een tekst mee. Toen kwam de jeugd iedereen een mooi aandenken geven. Waar achterop een tekst staat.

Na de dienst zijn we met heel de groep en Familie Verhaar en Familie Lindhout ergens wezen eten. Dit was erg gezellig met elkaar. Verder van de avond hebben we de koffers ingepakt en extra genoten van de gezelligheid met elkaar.

IMG_6777    IMG_6780

IMG_6774     IMG_6758

IMG_6754   IMG_6814

IMG_6817   IMG_6789

 IMG_6793   IMG_6834

IMG_6835    IMG_6839

IMG_6860

 

18 reacties op “dag 11

 1. Goede morgen
  Zeg dat wel nog even genieten van de zon
  Morgen is dat voor jullie wel even anders
  Wat een blijde gezichten van de mensen en wat leuk dat jullie nog naar los altos zijn geweest hebben jullie dat lieve meisje nog gezien
  En wat een naar verhaal van dat gehandicapten meisje kunnen we daar de volgende keer niet iets voor gaan doen
  Ik hoop dat jullie nog een poosje kunnen slapen want er wacht een lange reis naar huis goede reis en tot morgen

  Ria

 2. Hoi allemaal, dank aan de Heere voor wat jullie allemaal met elkaar weer hebben mogen doen. Dat er naast en onder de werkzaamheden het fijne mooie, gezellige, ontroerende momenten met elkaar mochten zijn. Goede terugreis toegewenst, hartelijke groeten, ” 3 Vonkie’s “.

 3. Goedemorgen, wederom kunnen genieten en mee kunnen leven met de verhalen en een beeld erbij door de fotos. Vreugde en verdriet ligt dicht bij elkaar in dat land. Maar de liefde schijnt er door heen. De liefde van God, die ook daar niet los laat …
  De liefde van jullie als groep voor je medemens. Dank daarvoor.
  Voor straks een goede thuisreis !

  Hartelijke groet, Cor

 4. Beste allemaal,

  Wat mooi om alle verhalen met jullie mee te kunnen lezen.
  Wat een mooi en dankbaar werk hebben jullie verricht met elkaar!
  Goede reis terug gewenst en welkom terug in nieuw-Lekkerland

 5. Goedemorgen..

  Werden we toch wakker zonder stukje..
  Eline wenst je een goede reis.. 6kk889iu7fx xasrt yyydeww s chimp op op op kop..

  Wel een hele mooie afsluiting, zo te lezen.. nog langs huisjes en een schooltje van de vorige keer.. Leuk om te zien dat jullie harde werken van de vorige keer niet voor niets is geweest..

  Bijna naar huis.. koffers weer klaar en winterjas bij de hand..

  Goede reis terug!! Love you!

 6. Fijn dat huisjes opgeleverd zijn. Goed werk gedaan allemaal. Afscheid nemen is altijd lastig. Goeie terugreis. See you later !

 7. O ik zat even op een verkeerde plek op de site haha….. nu beter
  Hoi hoi allemaal, wat een prachtige bijdrage en een indrukwekkende foto’s. Bedankt weer. Het is wel een dag met heel veel indrukken.
  Wat een groot werk allemaal. De foto’s van de opleveringen zijn ook zo sprekend. Zo met elkaar voor zo’n huis. De school is ook een drukte van belang dat is toch heel goed om te weten dat er voor die kinderen een plaats is.
  De dienst en het overhandigen van de cadeaus door de jeugd is een blij moment. Ziet er ook mooi uit alle jeugd op z’n mooist aangekleed.
  Nou goede reis en ik hoop op een gezonde ontmoeting morgen. Dikke knuffel voor mijn XXXJan. en natuurlijk groeten ook aan iedereen van de groep liefs mij

 8. Janine en Kees leuk om alle verslagen te lezen en wat goed voor iedereen
  wat jullie daar allemaal verrichten een dikke proficiat .Een fijne terug reis en
  let op het is hier wel een beetje frisser.
  gr Louis

 9. Goedemorgen
  Het zit er weer op he
  Hele goede terugreis met elkaar .
  Omdat het hier nog zo koud is denk ik dat ik met de traditie van vrouw simons een pan erwtesoep ga maken
  Hope we jullie morgeochtend te zien.
  Warme groet

 10. Hallo lieve opa en oma!

  Hoe gaat het daar, gelukkig komen jullie weer snel naar huis. Zijn jullie weer zo beuin geworden?
  Wat een lief klein baby’tje, wat is de naam?

  Veilige reis en we hopen jullie snel weer te zien.

  Liefs,

  Harvey & Chloé
  Joyce & Jelle

 11. Wat hebben jullie veel gedaan, en toch even genieten van het zonnetje.
  Ik heb genoten van jullie avontuur
  Héél véél dank hier voor allemaal❤

 12. Hoi Kees, en de rest van de groep, vanmiddag vanaf 15.00 uur je weet/raad het al, SCHAATSBAAN IJSCLUB MOLENHOEK TE NIEUW-LEKKERLAND OPEN!!!!! Kees, Nieuw-Lekkerland open of niet, aan onze schaatsen heb jij in ieder geval al weer werk. Groetjes, Jacqie.

 13. Lieve tante jo,

  Komt u snel weer naar huis
  We vinden de fotos heel erg leuk
  En de baby op de foto heel lief

  Liefs en n dikke knuffel Maeva&Livia

  Goede reis groetjes Jan&Cora

 14. Ja , het zit er bijna op. Wij gaan nog even schaatsen. Voor jullie
  een hele goede en voorspoedige terugreis.
  Welkom zaterdag in ons koude “nederlandje”.

 15. Weer geweldig het oplever verslag te lezen en één en ander hiervan te zien!

  Goede terugreis gewenst allemaal.
  Len, laat je slippers maar daar hier kan je wel wat warmers gebruiken, bere koud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.